حضور مجدد نام و یاد میر حسین موسوی در جراید پایتخت

ساخت وبلاگ

 

حضور مجدد نام و یاد میر حسین  موسوی در جراید پایتخت 

عیسی کلانتری :مهندس موسوی بعد از انتخابات اشتباه خاص و محسوسی نکرد!

علی مطهری با اشاره به حبس موسوی و کروبی : زیاد قانع‌كننده نيست كه ما مجازاتي را بدون محاكمه اعمال كنيم

برای نخستین بار در دو سال گذشته، تقاضای دو چهره سیاسی برای آزادی میرحسین موسوی و دیگر زندانیان سیاسی، به روزنامه‌های سراسری تهران راه پیدا کرد. علی مطهری، نماینده تهران در گفت‌وگو با "اعتماد" عنوان کرده که اگر موسوی، کروبی و یا نبوی و تاج زاده "بیرون" باشند، مشکلی برای کشور به وجود نمی‌آید. از سوی دیگر عیسی کلانتری از اولین و طولانی عمر ترین وزیران جمهوری اسلامی به "قانون" گفته که موسوی اشتباه خاص و محسوسی نکرده و تا افرادی که به دلیل ابراز عقیده به زندان رفته‌اند آزاد نشوند، مشارکت در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری مطلوب نخواهد بود.

تابستان 89، وزارت ارشاد در نامه‌ای خطاب به مدیران رسانه‌ها، درج اخبار، تصاویر و سخنان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و سید محمد خاتمی را ممنوع اعلام کرد. به مرور زمان این ممنوعیت در مورد خاتمی رنگ باخت و جسته گریخته اخباری از او در مطبوعات به چاپ می‌رسید که در مواردی شامل عکس و تیتر یک هم می‌شد. اما عبور از خط قرمز درج خبر و سخنی از موسوی و کروبی همچنان پررنگ است تا جایی که خبر چند خطی انتقال موسوی به بیمارستان، با این که در وبسایت اصولگرای بازتاب منتشر شده بود، جز در یک روزنامه اصلاح‌طلب جایی پیدا نکرد. اما روز شنبه 27 آبان ماه، برای نخستین بار دو روزنامه اصلاح‌طلب از درخواست آزادی برای موسوی و دیگر زندانیان سیاسی نوشته‌اند.

علی مطهری که در این روز در دو روزنامه آرمان و اعتماد سهم پررنگی داشت، در ضمیمه هفتگی اعتماد، مثل همیشه حرف‌های تند و تیزی بر زبان آورد، از مدارای نظام با احمدی‌نژاد گفت و از ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی استقبال کرد، اما وقتی نوبت به یادآوری اتفاقات انتخابات 88 رسید، تاکید کرد: "اگر قرار است محاكمه بشوند بايد اين ‏كار صورت بگيرد و هر مجازاتي بر اساس محاكمه باشد. ‏زياد قانع‌كننده نيست كه ما مجازاتي را بدون محاكمه اعمال كنيم. اين توجيهاتي هم كه برخي مي‌‏گويند دليل حصر آنها به خاطر آسيب نرسيدن به آنهاست از نظر حقوقي قابل قبول نيست و صرفا ‏يك توجيه است."

او از باز شدن فضای سیاسی در آستانه انتخابات استقبال می‌کند اما هشدار می‌دهد که نباید اقدامی معطوف به انتخابات باشد، چون "اين اصلا خوب نيست و ‏مردم هم متوجه مي‌شوند كه هدف چيست." مطهری می‌گوید: "اگر يك مقدار فضاي اظهارنظر بازتر شود (البته نشانه‌هاي آن هم با برگزاري برنامه‌هاي مناظره ‏در صدا و سيما ديده مي‌شود) به نظرم مي‌تواند به جلب اعتماد مردم و مشاركت بيشتر كمك كند. ‏تجديد نظر در نوع برخورد با متهمان بحران سال 88 مي‌تواند مفيد باشد. البته به نظرم اين يك ‏مساله كلي است و ربطي به انتخابات آينده ندارد. خب خيلي از اين رفتارها در بحران 88 به نظرم ‏ضرورت نداشته و اصلا خوب نبوده است. ‏نمي‌شود به صرف اينكه بعضي از اين افراد در جلسات يك كانديدايي شركت كرده و يا حتي حرفي ‏هم زده باشند كه شنود شده است آنها را متهم كرد. خيلي از اين افراد بازداشت‌شان قبل از تاريخ ‏‏22 خرداد بوده است و عملا نقشي در آشوب‌ها نداشته‌اند. ‏اين رفتارها قابل قبول نيست و به‌راحتي هم پذيرفته نمي‌شود كه اين افراد در فكر ايجاد يك انقلاب ‏مخملي بوده‌اند. ‏بايد در برخورد با اينها تجديد نظر شود."

نماینده دو دوره مجلس از حوزه انتخابیه تهران اضافه می‌کند که "من قبول دارم كه مثلا آقاي تاج‌زاده و نبوي اظهارات تندي دارند ولي اگر اينها بيرون باشند و ‏حرف‌هايشان را بزنند مشكلي براي كشور به وجود نمي‌آيد. ‏حتي درباره آقايان موسوي و كروبي هم همين نظر را دارم."

او همچنین درباره شایعاتی مربوط به حضور دوباره هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری ابراز عقیده کرده است: "معتقدم كه با توجه به وضع كشور كه اكنون در حوزه اقتصاد، ‏فرهنگ و سياست خارجي دچار مشكل هستيم حضور ايشان در يك دوره چهار ساله مي‌تواند راه‌‏گشا باشد. ‏اگر آقاي هاشمي بيايد و مردم هم به ايشان راي بدهند اين حضور كمك مي‌كند كه ما زودتر از ‏بحران خارج بشويم. چون شخص ديگري مانند آقاي هاشمي نمي‌تواند نيروها و گروه‌هاي مختلف ‏سياسي را با نگرش‌ها و سليقه‌هاي مختلف دور هم جمع كند. ‏ايشان بيايد تا كشور سروسامان پيدا كند و بعد براي چهار سال بعدي كشور را به يك نفر ديگر ‏بسپارند."

کلانتری: نمی‌شود همه را زندانی کرد ‏ ‏

روزنامه قانون، عکس صفحه نخست خود را به عیسی کلانتری اختصاص داده اما ریسک نکرده و سخنان او درباره موسوی، احمدی‌نژاد و زندانیان سیاسی را فقط در نسخه آنلاین منتشر کرده است. روزنامه‌نگاری هم که با کلانتری، دولتمردی با نزدیک به 15 سال سابقه وزارت و معاونت و مدیریت گفت‌وگو کرده از لحن صریح او شگفت‌زده شده و می‌نویسد: "او هم مانند دیگر اطرافیان هاشمی، شجاعانه و مردمی سخن می‌گوید. آنقدر که ستایش برانگیز است. من اصلا گمان نمی‌کردم که او چنین باشد ولی شاید بازی روزگار است که کلانتری محافظه کار را به چهره‌ای اصلاح طلب تبدیل کرده است." او که خود را منتقد تندروی‌های اصلاح‌طلبان و اصولگرایان می‌داند و بار دیگر بر گفته‌اش خطاب به خاتمی پافشاری می‌کند: "من دوم خردادی‌ نیستم، من ۲۲ بهمنی هستم و برایم تداوم انقلاب اسلامی مهم است. هر چیزی که برای بقای انقلاب اسلامی صحیح باشد من از آن حمایت می‌‌کنم."

مصاحبه از یادآوری صحبت جنجالی کلانتری در 29 اردیبهشت سال 88 آغاز می‌شود که گفته بود اگر مهندس موسوی رئیس‌جمهور نشود باید از ایران رفت. کلانتری می‌گوید که حالا بعد از چهار سال، "غیر از هدر دادن منابع کشور و بدهکار کردن کشور و شکافی که بین ملت انداخته شد و هنوز هم ترمیم نشده است، اتفاق دیگری نیفتاده است."

او تاکید می‌کند که به دلیل تایید شدن نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری، "به اجبار" احمدی‌نژاد را به عنوان رییس‌جمهور پذیرفته است.

او منتقد میرحسین موسوی هم هست که چرا بعد از انتخابات "برخلاف قانون اساسی" رفتار کرد اما این نکته را هم یادآور می‌شود که " اگر شورای نگهبان درست عمل می‌کرد خیلی از این مسائل در سال ۸۸ جمع می‌شد. البته این اتفاقات نشان داد قانون اساسی ما با اینکه مورد قبول همه است، دارای ضعف‌هایی است."

وزیر پیشین کشاورزی معتقد است که مهندس موسوی بعد از انتخابات اشتباه خاص و محسوسی نکرد و این اشتباهات از طرف دوستانش بود: "من در زمان نخست‌وزیری ایشان معاون و یا وزیر بودم و ایشان را از نزدیک می‌شناسم. منتها اطرافیان اشتباهاتی را انجام می‌دهند که به حساب ایشان گذاشته می‌شود. تا زمانی که ضعف‌های قانون اساسی ما برطرف نشده، باید‌‌ همان را قبول کنیم. نمی‌توانیم یک ماده را قبول کنیم و ماده دیگر را نه. منتها مقام رهبری و شورای نگهبان باید این قانون را بررسی کنند چون از آخرین اصلاح قانون اساسی ۲۲، ۲۳ سال گذشته و حتما نیازمند اصلاح است."

او از تعطیل شدن برخی ظرفیت‌های قانون اساسی هم انتقاد می‌کند: "شما اگر الان بر مبنای قانون اساسی رفتار کنید ممکن است به مشکل بر بخورید چون بندهایی در آن است که بر اساس آن یکسری آزادی‌های مشروع داده شده است ولی الان این آزادی‌ها مورد قبول نیست. بنده به عنوان یک شهروند این حق را دارم که اعتراض کنم؛ چرا اصل ۱۲۹ قانون اساسی در مورد روستاییان انجام نمی‌شود؟ ممکن است بنده اعتراض کنم و دستگاه‌های امنیتی با من برخورد کنند که این خلاف قانون اساسی است یا در شرایطی که قانون اساسی اجازه می‌دهد طبق ضوابط و مشخصاتی که در قانون گفته شده مردم تظاهرات کنند نمی‌توانند این حق قانونی را به دلایل واهی نادیده بگیرند. نادیده گرفتن حقوق شهروندان، کار حکومت‌های ضعیف است ما که مدعی هستیم حکومتمان مردمی است، اگر طبق قانون عمل کنیم با همین قوانین موجود نباید مشکلی پیش بیاید اما افرادی هستند که تفسیر به رای می‌کنند و کار را با مشکل مواجه می‌کنند."

او وقتی به تحلیل شرایط چگونگی برگزاری انتخاباتی با حضور پرشمار مردم می‌پردازد، شرط آزادی زندانیان سیاسی را هم مطرح می‌کند: "چرا نباید شرایطی را به وجود بیاوریم که ۵۰ میلیون نفر در انتخابات شرکت واقعی داشته باشند؟ افرادی که صرفا به دلیل بیان عقایدشان به زندان رفته‌اند باید آزاد شوند. با یک اتهام کلی هم نمی‌توان همه را زندانی کرد. نمی‌شود گفت کسی که نظرش را در هر موردی بیان می‌کند بر ضد امنیت ملی تلاش کرده است... اگر یک وحدت ملی به وجود نیاید به احتمال زیاد تعداد شرکت‌کنندگان کم خواهد بود."

بیان خاطره حضور در مراسم فوت هاله سحابی و اشاره به قصد "دوستان امنیتی" برای تندروی و "دوستان قضایی" که معتقد بودند "خانواده سحابی حقی نسبت به جنازه ندارند" از دیگر بخش‌های این گفت‌وگوست.

 

 

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : میرحسین موسوی ,مهدی کروبی ,برخورد رسانه ها, نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 461 تاريخ : يکشنبه 28 آبان 1391 ساعت: 11:19