چرا رهبری با استیضاح وزرا در ماه های پایانی دولت مخالفند؟

ساخت وبلاگ

 

چرا رهبری با استیضاح وزرا در ماه های پایانی دولت مخالفند؟

در این دیدار که چند هفته قبل از صدور حکم حکومتی توقف طرح سوال از رییس جمهور انجام شده بود، رهبر انقلاب با بیان اینکه استیضاح حق مجلس است، اظهار کرده بودند نسبت به انجام استیضاح وزرا در ماه های پایانی دولت نظر مساعدی ندارند و تصریح کرده بودند

در حالی که حدود 6 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری آینده باقی مانده است، تلاشهای برخی نمایندگان برای استیضاح وزرای دولت، با نظر موافق رهبر انقلاب همراه نشده است.

 

به گزارش خبرنگار «بازتاب»، با تشکیل مجلس نهم و گذشت چند ماه از آغاز فعالیت آن، زمزمه استیضاح وزرا از سوی تعدادی از نمایندگان مجلس مطرح شده است.

 

وزرایی نظیر وزیر جهاد کشاورزی، وزیر ورزش و جوانان، وزیر آموزش وپرورش و وزیر نیرو از جمله وزرایی بودند که طرح استیضاح آنان توسط تعدادی از نمایندگان پیگیری می گردید.

با این حال، هیات رییسه مجلس معتقد بود در نیمه دوم  امسال و در فاصله چند ماه تا انتخابات ریاست جمهوری، استیضاح وزرا دولت به نفع کشور نیست.

 

استدلال هیات رئیسه در این باره نیز در نوع خود جالب توجه است که بر اساس آن، بسیاری از تصمیمات و عملکردهای دولت که مردم و مجلس به آن اعتراض دارند، تصمیماتی نیست که شخص وزیر گرفته باشد؛ بلکه عموما تصمیماتی است که از طرف رییس دولت گرفته می شود و وزیر به عنوان یک مباشر اجرایی مسئول پیگیری آن است.

 

این تصمیمات از تعیین مسئولان مهم در وزارتخانه گرفته تا تخصیص بودجه های اصلی و تقسیم منابع تا صدور مجوزهای مهم را در برمی گیرد و بر این اساس، استیضاح یک وزیر تاثیری بر مقابله با تصمیمات غلط در آن وزارتخانه نخواهد داشت؛ همان گونه که در موضوع استیضاح وزیر خارجه به خاطر انتصاب ملک زاده، اگرچه از آن انتصاب جلوگیری شد، اما این فرد به پستی به مراتب مهمتر منصوب شد و چه بسا نمایندگان استیضاح کننده اکنون آرزو کنند، کاش ملک زاده الان به جای معاون رییس جمهور معاون وزیر بود!

 

از سوی دیگر، برکناری یک وزیر در مدت کوتاه باقی مانده نیز نتیجه مفیدی ندارد؛ چرا که با توجه به تجربه گذشته، محمود احمدی نژاد احتمالا برای سه ماه سرپرست تعیین خواهد کرد و در مقابل مجلس نیز پاسخگو نخواهد بود و برای سه ماه آخر تا انتخابات نیز هیچ مدیر درجه اول و درجه دومی حاضر به پذیرفتن مسئولیت در دولت احمدی نژاد که از ابتدا نیز چندان مورد استقبال نخبگان نبوده، نخواهد شد و بر این اساس فردی در حد منشی به عنوان وزیر سه ماهه منصوب خواهدشد و مجلس نیز برای اداره امور چاره ای جز دادن رای اعتماد نخواهد داشت.

 

طبق این استدلال، هیات رییسه مجلس در جهت حل مساله طرحهای متعدد استیضاح در ماه های اخیر، حداکثر تلاش خود را انجام داده است. با این حال، دولت خود به این ملاحظه پایبند نبود و وزیر ارتباطات را برکنار کرد تا نیکزاد این بار عملا مدیریت 3 وزارتخانه را در دست بگیرد!

 

این گزارش می افزاید: در دیدار یکی از بزرگان نظام با رهبر انقلاب، مشخص گردیده است که رهبرانقلاب نیز همین دیدگاه را درباره استیضاح دارند.

 

در این دیدار که چند هفته قبل از صدور حکم حکومتی توقف طرح سوال از رییس جمهور انجام شده بود، رهبر انقلاب با بیان اینکه استیضاح حق مجلس است، اظهار کرده بودند نسبت به انجام استیضاح وزرا در ماه های پایانی دولت نظر مساعدی ندارند و تصریح کرده بودند: آیا در این چند ماه و با احتساب تعیین سرپرست احتمالی برای سه ماه، مدیری بهتر از وزیر فعلی برای پذیرفتن پست در دولت پیدا خواهد شد؟

 

البته رهبرانقلاب در این دیدار درباره موضوع سوال از رییس جمهور، دیدگاه صریح خود را اظهار داشته و تاکید کرده بودند: در مورد سوال موضوع متفاوت است، سوال حق نمایندگان است و موضوع سوال هم مساله مردم است. مجلس سوال می کند، رییس جمهور جواب می دهد و مردم هم قضاوت می کنند. از این رو با طرح سوال مجلس از رییس جمهور مخالف نیستم.

 

رهبر انقلاب در سخنرانی خود نیز با اشاره یه اینکه طرح سوال مجلس از رییس جمهور تا اینجا خوب بود، اظهار کردند که دیگر این موضوع به مصلحت نیست.

 

گفتنی است پیش از این بازتاب درباره علت مخالفت رهبری با طرح سوال، گزارش مشروحی را منتشر کرده است.

 
نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : سیاست ,جامعه ,قانون اساسی ,اختیارات رییس جمهوری , نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 393 تاريخ : شنبه 25 آذر 1391 ساعت: 4:41