جناح راست به حضوربدون شرط اصلاح طلبان درانتخابات اصرار دارد ؛ خاتمی:زمینه آماده نیست

ساخت وبلاگ

 جناح راست به حضور بدون شرط اصلاح طلبان در انتخابات اصرار دارد

خاتمی: زمینه آماده نیست

 بنا به سخن محمد خاتمی که علیرغم میل خودش رهبر جنبش اصلاحات خوانده می شود، شرایط برای شرکت انتخابات در ریاست جمهوری آینده فراهم نیست. اما رسانه های جناح راست با نقل اظهارنظرهای میانه روانه رهبران این جناح سعی دارند چراغ را برافروخته نگاه دارند و نشان دهند که اصلاح طلبان كمتر از شش ماه تا انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ همچنان در انتظار فرصت براي حضور در انتخابات هستند

رسانه های جناح راست با وجود این که هاشمی رفسنجانی بار دیگر امکان نامزدی خود در انتخابات آینده را رد کرده در نشریات خود چنان وانمود می کنند که بخشی از اصلاح طلبان و روي گزينه هاي چون هاشمي رفسنجاني مانور مي دهند

مرتضي نبوي مديرمسوول روزنامه رسالت و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفتگو با يكي از خبرگزاري هاي اصولگرا، رقابت در انتخابات سال آينده را اينگونه تحليل كرد: "ما دو جریان با شناسنامه مشخص که بیایند و در درون نظام با یکدیگر رقابت کنند داریم. از شاخص‌های یک انتخابات استاندارد هم مشارکت مردم و رقابت جدی میان گروه‌ها است که ما این گروه‌های سیاسی رقیب را داریم و اکنون نیز در مجلس دو فراکسیون تشکیل دادند و هر یک ویژگی‌ها و شاخصه‌هایی دارند لذا برای رقابت مشکل نداریم و در مورد مشارکت هم، مردم در انتخابات مجلس نشان داد که نه تنها مشارکتشان کاهش نیافته بلکه بیشتر هم شده. بنابراین نیازی به حضور اصلاح طلبان ساختارشکن نیست."

به گفته اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام "اگر هنوز برخی از اصلاح طلبی که ادعای در چارچوب نظام بودن را دارند و دلشان با فتنه گران نیست این را باید نه یکبار و دو بار آن هم به صورت تلویحی و غیر مستقیم بلکه به صورت صریح بگویند.اما اینکه بخواهند هم از پله های نظام بالا بروند و هم پالس هایی را برای اینکه فتتنه گران و سرانشان امیدوار شوند بدهند و به نوعی مهر تایید بر فتنه گران بزنند و بخواهند آنان را نیز داشته باشند؛ شتر سواری دولا دولا نمی شود."

چهره هاي نزديك به رهبر جمهوري اسلامي از جمله سرداران و اعضاي ارشد سپاه پاسداران و اصولگرايان راديكال از ماه ها پيش تنها راه حضور اصلاح طلباني چون محمد خاتمي در انتخابات رياست جمهوري يازدهم را برائت از اعتراض هاي مردم در سال ۸۸ اعلام كرده اند.

 

تكذيب خاتمي

اسدالله بادامچيان رييس ستاد انتخاباتي حزب موتلفه و از كانديداهاي راه نيافته به مجلس نهم پيشتر ادعا كرد كه رييس دولت اصلاحات در نامه اي به رهبر ايران درخواست كرده تا اجازه دهد اصلاح طلبان در انتخابات حضور يابند. اين چهره موتلفه ادعا كرده بود رییس جمهور پیشین اين نامه را از طريق هاشمي رفسنجاني به آيت الله خامنه اي رسانده است. رییس دولت اصلاحات اما در ديدار با اعضاي تحريريه سايت بازتاب با اشاره به اینکه خبر نامه نگاری بنده به رهبری با وساطت آقای هاشمی به کلی دروغ است، اعلام كرد كه "اگر بخواهم این کار را بکنم، خودم مستقیماً این کار را انجام خواهم داد. نه نامه ای نوشته شده و نه آقای هاشمی واسطه بوده است"

خاتمي در اين ديدار تاكيد كرد "معتقدم شرایط حضور اصلاح طلبان به عنوان کاندیدا دادن چندان فراهم نیست، چشم اندازی هم برای فراهم آمدنش نمی بینم. با این روندی که هست، فقط یک راه وجود دارد. اینکه انتخابات آزاد و سالم و فراگیر برگزار شود؛ ما هم کمک می کنیم که مشکل حل شود."

در حالی که بخش میانه رو اصولگرایان در صدد آن است که شرایط برای شرکت اصلاح طلبان فراهم شود اما شاخه تندرو این جناح بر اين اعتقاست كه "انتخابات آزاد" رمز فتنه انتخابات بعدي است كه از سوي هاشمي رفسنجاني مديريت مي شود.

خاتمي اما در ديدار با اعضاي اين سايت نسبت به درج گزارش هایی درباره اظهار نظرش درباره نامزدی محمدرضا عارف هم واكنش نشان داد و گفت: "مطلبی که راجع به آقای دکتر عارف در سایتتان منتشر شد، درست نبود و ان شاء الله جبران کنید."

بازتاب در گزارشی درباره احتمال حضور محمدرضا عارف معاون اول دولت دوم محمدخاتمی، در انتخابات رياست جمهوري آینده، وي را "اصلاح طلب بدلي" ناميده و نوشته بود "بررسی عملکرد محمدرضا عارف در سالهای اخیر نشان می دهد که وی کمترین فعالیت سیاسی و اجتماعی را در سالهای اخیر، به ویژه پس از انتخابات سال ۸۸ داشته است، در حالی که در همین مدت چهره هایی نظیر رییس مجلس شورای اسلامی و فرزند شهید مطهری، با وجود آن که هیچ گاه ادعای اصلاح طلبی نداشته اند، حرکتهای مثبتی در جهت کمک به حل مسایل زندانیان و یا گشایش در فضای جامعه و برقراری اعتدال در مواجهه ها داشته اند و بدین خاطر بیشترین تخریبها را نیز از ناحیه افراطیون تحمل کرده اند؛ در حالی که چهره هایی نظیر عارف، به دلیل سکوت محض خود، مصون از هر هزینه ای بوده اند."

عارف در واكنش به اين تحليل اما به يكي از مجله هاي اصولگرا گفت: "من همه بازی‌هایی که در آن شرکت کردم بازی برد-برد بوده، یعنی اگر آقای خاتمی و دیگران بگویند بیا اما تحلیلم این باشد که اگربیایم به هر دلیلی رأی نمی آورم، نمی آیم. ضمن آنکه آقای خاتمی در این زمینه با من تاکنون صحبت نکرده و قطعا مرا از آمدن منع نکرده است چون اصولا ایشان آدم منفی باف و منفی گویی نیست."

 

بازگشت گزينه هاشمي

به اعتقاد عمده اصلاح طلبان چهره هايي مانند عارف، انصاري، زنگنه و... به دليل فقدان محبوبیت عمومی گزينه هاي مناسبي نیستند و توان رقابت با كانديداهاي جناح راست و دولت را ندارند. آنها در عين حال به احتمال ردصلاحيت خاتمي نيز اشاره می کنند و به همين دليل گمانه زني هایی برای حضور هاشمي رفسنجانی ۷۸ ساله در انتخابات قوت گرفت اما رفته رفته به فراموشی سپرده شد تا خبر دعوت علی مطهری از هاشمی رفسنجانی برای حضور در انتخابات منتشر شد.

علی مطهری ضمن تایید این خبر به ایلنا گفت "ما به همراه چند تن از همفکران خود تقریبا حدود سه هفته پیش خدمت آیت الله هاشمی رفسنجانی رسیدیم. من در آن جلسه گفتم که در شرایط کنونی کشور و در شرایطی که در حالت اضطراری قرار داریم و اقتصاد، فرهنگ و سیاست خارجی ما با مشکلاتی رو به رو شده است، کاندیداتوری آیت‌الله هاشمی برای یک دوره ۴ ساله می‌تواند کمک کند. در واقع بنده به ایشان گفتم که خوب است برای یک دوره ۴ ساله کاندیدای ریاست جمهوری شوید و با توجه به نفوذی که روی گروه‌ها و شخصیت‌های سیاسی دارید کشور را به حالت تعادل برسانید تا اینکه در دوره بعدی فرد دیگری مسئولیت را بپذیرد. البته ایشان نپذیرفتند و گفتند که به دلیل شرایط جسمی نمی‌توانم این درخواست را بپذیرم. اما در عین حال گفتند که اگر کاندیدای معتدل و مقبولی باشد من از او حمایت می‌کنم."

صادق زیباکلام از چهره‌های نزدیک به هاشمی رفسنجانی، در این میان پیش بینی کرده "اگر از حالا تا ۲۴ خرداد ۹۲ تحول خاصی رخ ندهد، رئیس‌جمهور آینده دکتر علی‌اکبر ولایتی خواهد بود."

 

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : انتخابات ریاست جمهوری 92 ,اصلاح طلبان ,کاندیدهای احتمالی , نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 521 تاريخ : يکشنبه 17 دی 1391 ساعت: 11:09