کنکور نرفته بازگشت,مجلس شرایط را برای حذف کنکور سراسری مساعد نمی داند!

ساخت وبلاگ

 کنکور نرفته بازگشت,مجلس شرایط را برای حذف کنکور سراسری مساعد نمی داند!

با تغيير نظر مجلس و ابطال مصوبه پيشين صورت مي‌گيرد

 
بازگشت كنكور سرنوشت‌ساز
 
روز گذشته رييس كميته آموزش عالي مجلس از تصويب لغو حذف كنكور سال 93 كه پيش از اين در سال 86 مصوب شده بود،خبر داد. ظاهرا در جلساتي كه كميته آموزش عالي با وزارتخانه‌هاي متولي از جمله وزارتخانه‌هاي علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و همچنين دانشگاه‌هاي آزاد، پيام نور و مركز پژوهش‌هاي مجلس داشته است، به اين نتيجه رسيده‌اند كه شرايط لازم براي اينكه كنكور حذف شود مساعد نيست. لغو حذف كنكور در حالي است كه دو روز پيش از آن علي لاريجاني رييس مجلس، با بيان اينكه افزايش نرخ بيكاري به اين دليل است كه بازار كار براي فوق ليسانس و دكترا وجود ندارد، حدف كنكور را عاملي در جهت بهبود طرح مدرك‌گرايي در كشور دانسته و گفته بود: «اگر كنكور از آموزش عالي حذف شود، كساني كه وارد دانشگاه مي‌شوند، صرفا به دليل دريافت مدرك به دانشگاه نمي‌روند.»حاجي‌بابايي، وزير آموزش و پرورش هم روز گذشته در مورد حذف کنکور گفت: «شرايط به گونه‌يي است که نبايد براي ورود به دانشگاه سختگيري کنيم، بنابراين آموزش و پرورش نيز آمادگي کامل را براي اجرايي شدن طرح حذف کنکور دارد و هيچ گونه مشکلي نداريم.»اما رضا صابري، در گفت‌وگو با «ايسنا» اعلام كرد اگر چه سوابق تحصيلي در پذيرش دانشجو در سال 93 تاثير دارد، اما در كنار سوابق تحصيلي، برگزاري آزمون‌هاي عمومي و تخصصي اجتناب‌ناپذير است. بر اين اساس براي رشته‌هاي رقابتي پذيرش دانشجو طبق سابقه تحصيلي و آزمون‌هاي سراسري صورت خواهد گرفت. ظاهرا تنها براي يك درصد از دانشجويان، الزام آزمون تخصصي وجود دارد و بخش عمده‌يي از پذيرش دانشجو نيازي به شركت در آزمون تخصصي ندارند. بر اين اساس شوراي سنجش و پذيرش دانشجو موظف است هر ساله اعلام كند كدام رشته‌ها بدون آزمون و كدام رشته داراي آزمون تخصصي است و اين روند هر ساله تغيير مي‌كند.

قرار است هر ساله 10 درصد از رشته محل‌‌هاي آزمون تخصصي به سمت حذف آزمون پيش رود؛ به همين دليل 5 سال طول مي‌كشد كه آزمون تخصصي هم حذف شود

به گفته صابري همچنين قرار است هر ساله 10 درصد از رشته محل‌‌هاي آزمون تخصصي به سمت حذف آزمون پيش رود؛ به همين دليل 5 سال طول مي‌كشد كه آزمون تخصصي هم حذف شود. با اين وجود در بيش از 50 درصد رشته محل‌ها كه شامل پانزده هزار رشته محل مي‌شود كنكور حذف مي‌شود.

لغو قانون حذف كنكور در حالي است كه امسال براساس مصوبه كارگروه ماده (4) قانون پذيرش دانشجو، پذيرش دانشجو در بيش از 10 هزار كد رشته محل‌هاي تحصيلي دانشگاه آزاد اسلامي، دانشگاه پيام نور و موسسات آموزش عالي غيرانتفاعي، بدون برگزاري آزمون و براساس سوابق تحصيلي تعريف شده در قانون پذيرش دانشجو مصوب سال 1386 مجلس صورت مي‌پذيرد. بر اساس اعلام سازمان سنجش اين پذيرش بدون آزمون قرار است دوبار در سال صورت گيرد. همچنين دانشگاه آزاد امسال دست به اجراي نخستين دوره پذيرش دانشجوي بدون كنكور در مقطع كارشناسي زد.

قانون حذف كنكور در سال 86 تصويب شد و در دوران وزراي مختلفي از جمله محمود فرشيدي، علي احمدي و حاجي بابايي در آموزش و پرورش و زاهدي و دانشجو در وزارت علوم دنبال شد. اگر چه رقابت در بسياري رشته‌ها كاهش پيدا كرد. اما اين قانون هنوز به مرحله اجرايي نرسيده است. بر اين اساس با كمرنگ شدن رقابت و كنكور در يكسري از رشته‌ها، سهم دانشگاه‌ها در پذيرش دانشجو به صورت رايگان و دولتي هم كاهش پيدا كرد. بر اساس آخرين آمار ارائه شده از سوي سازمان سنجش از 572 هزار ظرفيت دانشگاه‌ها در مقطع كارشناسي، 99 هزار امكان تحصيل صدرصد رايگان در دانشگاه‌هاي دولتي را دارند. در مقابل نزديك به 80 درصد پذيرش در دوره‌هاي شبانه، پيام نور، غيرانتفاعي با اخذ شهريه خواهد بود. علاوه بر مقطع كارشناسي، امسال روند جذب دانشجوي پولي در دانشگاه هاي كشور در مقاطع تحصيلات تكميلي نيز شكل پر‌رنگ‌تري به خود گرفت. درآمد دانشگاه تهران به عنوان بزرگ‌ترين مركز آموزش عالي دولتي ايران در ازاي پذيرش 130 دانشجوي دكترا در پرديس البرز اين دانشگاه تنها براي مهرماه امسال رقمي حدود 6 ميليارد و 500 ميليون تومان است. علاوه بر اين، اين دانشگاه، در كنكور دكتراي امسال حدود 300 نفر از ظرفيت پذيرش دانشجو در 220 كد رشته محل را به دانشجويان شبانه اختصاص داده بود كه اين دانشجويان نيز ملزم به پرداخت شهريه هستند. روند پذيرش دانشجوي پولي در ساير دانشگاه‌هاي معتبر داخلي و حتي رشته‌هاي پزشكي هم ادامه داشت. ... موضع كامران دانشجو، وزير علوم و حميد‌رضا حاجي بابايي، وزير آموزش و پرورش در سال‌هاي گذشته مبتني بر حذف كنكور بود. كامران دانشجو پيش از اين گفته بود كه «در حال حاضر در برخي رشته‌ها نياز به رقابت وجود ندارد و در برخي رشته‌ها نيز هنوز رقابت داوطلب مشاهده مي‌شود كه در اين زمينه بايد به تدريج تصميم‌گيري‌ها را به كميسيون برده و در جهت حذف كنكور آنها را تصويب كنيم.» نظر حميدرضا حاجي‌بابايي، وزير آموزش و پرورش هم درباره حذف كنكورتا كنون اين بود كه «با فراهم شدن زيرساخت‌ها و همچنين افزايش تاثير سوابق تحصيلي در كنكور، اين آزمون از سال 93 حذف خواهد شد.» به گفته او هم‌اكنون تاثير سوابق تحصيلي در كنكور 25 درصد است كه اين رقم هر سال افزايش يافته تا در نهايت براساس مصوبه مجلس در سال 93 آزمون سراسري ورود به دانشگاه‌ها حذف شود. اما با تغيير نظام آموزشي مدارس از امسال مسوولان آموزش و پرورش چندي پيش اعلام كردند كه حذف كامل كنكور شش سال زمان مي‌برد. به گفته آنها نخستين خروجي‌هاي سال ششم ابتدايي در زمان فارغ‌التحصيلي بدون كنكور وارد دانشگاه مي‌شوند. محمدمهدي زاهدي، رييس كميسيون آموزش هم پيش از اين گفته بود كنكور تنها براي 20 درصد رشته‌ها بايد اجرا شود. با اين وجود اعلام لغو حذف كنكور در روز گذشته در حالي است كه به گفته مديركل نظارت و ارزيابي وزارت علوم در حال حاضر حداقل يك ظرفيت 500 هزار نفري در آموزش عالي براي همه زيرنظام‌ها از جمله كارداني و كارشناسي خالي است.
باز هم كنكور
 
علي عباسپورتهراني

در ماده چهارم قانون مربوط به كنكور و آزمون‌هاي ورودي دانشگاه‌ها آمده: كميته‌يي پنج نفره‌ متشكل از وزراي آموزش و پرورش، علوم، بهداشت، نماينده دانشگاه آزاد و سازمان سنجش مامور مشخص كردن پايه‌ها و دروس تحصيل براي طرح در كنكور هستند. در اين ميان كنكور بار عظيمي بر دوش وزارت آموزش و پرورش قرار داده چراكه براساس ماده چهارم موظف به طرح سوالاتي از دروس و پايه‌هاي تحصيلي براساس دو ويژگي مهم است:

الف- استاندارد: مشكلي كه اكنون در راه حذف كنكور در برابر وزارت آموزش و پرورش قرار دارد برگزاري امتحانات استاندارد است كه در گذشته مشكلات زيادي براي تحقق اين امر وجود داشت. براي مثال سيستم بايگاني اطلاعات آموزش و پرورش تحت داس (Dos) بود و به همين دليل نمي‌توانست اطلاعات خود را به سازمان سنجش يا وزارت علوم به روش آنلاين و آفلاين انتقال دهد و هماهنگ كند. در نهايت در اواخر دوره وزارت آقاي علي احمدي و دوران آقاي حاجي‌بابايي سيستم بايگاني آموزش و پرورش به روز و تبادل اطلاعات تسهيل شد.اشكال اساسي هماهنگ نبودن آموزش و پرورش يا ديگر متوليان برگزاري آزمون‌هاي سراسري عدم انتقال اطلاعات بود تا جايي كه طي آن سال ها 10 درصد اختلاف اطلاعاتي- آماري ميان آموزش و پرورش با سنجش و وزارت علوم وجود داشت.در واقع نمرات 10 درصد از دانش‌آموزان منتقل نمي‌شد و مشكلات قابل توجهي به وجود مي‌آمد كه مي‌توان گفت با توسعه IT در آن وزارتخانه اين مشكل تا اندازه زيادي حل شده است.

ب- ايمني: آموزش و پرورش ادعا مي‌كرد كه سال‌ها امتحانات سراسري برگزار كرده كه هدف آنها دريافت درجه ديپلم بوده است. اكنون اما نمرات تنها براي دريافت ديپلم نيستند بلكه معياري براي ورود به دانشگاه‌ها هستند و طبيعتا حساسيت‌ها را بالا مي‌برد. بالطبع مكانيزم دستيابي به سوالات نيز بيشتر مي‌شود و ايمني آنها نيز بايد بالاتر رود. جلوگيري از تقلب، مراقبت از چاپ سوالات آزمون‌ها و... از جمله وظايف مهم آموزش و پرورش در بحث ايمني هستند. همان‌طور كه سازمان سنجش طي سال‌هاي اخير به طرز مطلوبي كنكورها را برگزار مي‌كند.استاندارد و ايمني‌سازي امتحانات توسط آموزش و پرورش در حد و اندازه كنكور باعث مي‌شود تا سيستم به نقطه‌يي برسد كه كنكور ورودي دانشگاه‌ها را حذف كند.با اين حال وزارت آموزش و پرورش نتوانست تا سال 91 خود را به اين نقطه برساند و به احتمال زياد به زمان بيشتري نيازمند است.از سوي ديگر ظرفيت بسياري از رشته‌هاي دانشگاهي در كشور ما تكميل نمي‌شوند و نياز به كنكور ندارند و اگر همت مضاعفي صورت مي‌گرفت در همان سال‌هاي قبل كنكور حذف شده بود.البته دانشگاه آزاد هم در سال 89 تصميم به حذف كنكور رشته‌هاي مقطع كارداني كرد اما با مساله نظام وظيفه مواجه شد و برنامه نيافت. بنابراين حل مساله كنكور تنها در اختيار آموزش و پرورش يا وزارت علوم نيست. در اين رابطه گفته مي‌شود كه وعده حذف كنكور و عملي نشدن آن باعث سردرگمي دانش‌آموزان مي‌شود در حالي كه نگارنده به اين مساله اعتقادي ندارد چرا كه آنها از يك سال قبل نسبت به چند و چون قانون مطلع مي‌شوند.ادامه فرآيند برگزاري كنكور به روش فعلي باعث استمرار مافياي كتاب و كلاس‌هاي كنكور و درآمدهاي فراوان اين گروه مي‌شود. حذف كنكور موجب انهدام اين باندهايي خواهد شد كه هيچ دستاورد علمي‌اي هم براي كنكوري‌ها ندارند.

اعتماد 

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : کنکور,مجلس, نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 313 تاريخ : چهارشنبه 27 دی 1391 ساعت: 6:26