مقاله خواندنی بازتاب در مورد واکنش کاربران شبکه های اجتماعی به اعدام شرورها+کامنت ها

ساخت وبلاگ

 

واکنش ها به اعدام زورگیران و حکایت سوار شدن الاغ توسط پدر و پسر

حتی بر فرض صحیح بودن این موضوع، مشخص نیست انتقاد واردشده، دقیقا به چه موضوعی است، آیا پیش از این انتقاداتی از سوی شهروندان درباره مماشات دستگاه قضایی با اراذل و اوباش و زورگیران و در عوض سختگیری نسبت به زندانیان سیاسی بیان نشده بود؟آیا توجه قوه قضاییه به حساسیتهای افکار عمومی باید مورد انتقاد واقع شود؟

واکنش کاربران شبکه های اجتماعی در برابر اعدام دو زورگیر توسط قوه قضاییه، یادآور حکایت الاغ سواری پدر و پسر در فرهنگ فارسی است.


به گزارش خبرنگار «بازتاب»،
 از هفته گذشته، تایید حکم اعدام دو زورگیری که تصاویر ارتکاب جرم توسط آنان در اینترنت منتشر شده بود، با واکنش منفی بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی مواجه شده بود.


این کاربران که هنگام انتشار فیلم این اقدام نیز با ارائه واکنش منفی از عدم وجود اراده برخورد با این جرائم در کشور انتقاد کرده بودند، اکنون نیز حکم اعدام برای زورگیران را بیش از حد خشن می دانند و معتقدند تنها به دلیل انتشار آن فیلم در اینترنت و حساسیت افکار عمومی این حکم به این شدت و سرعت صادر و اجرا شده است.


حتی بر فرض صحیح بودن این موضوع، مشخص نیست انتقاد واردشده، دقیقا به چه موضوعی است، آیا پیش از این انتقاداتی از سوی شهروندان درباره مماشات دستگاه قضایی با اراذل و اوباش و زورگیران و در عوض سختگیری نسبت به زندانیان سیاسی بیان نشده بود؟


آیا توجه قوه قضاییه به حساسیتهای افکار عمومی باید مورد انتقاد واقع شود؟ حتی برفرض آن که با سایر زورگیران که فیلم و تصاویر آنان در اینترنت منتشر نشده بود، مماشات می شده است، برخورد قاطع با این دو زورگیر، می تواند درس عبرت برای سایرین و مانع مماشات با آنها باشد و افکار عمومی با همان حساسیت سایر موضوعات را دنبال کنند.


در سال 1388 و در اوج حوادث پس از انتخابات، خبری منتشر شد مبنی بر این که متجاوزین به کودکی، پس از آزادی از زندان، مرتکب تجاوز دیگری شدند که با دستور ویژه آیت الله آملی لاریجانی، این متجاوزین با قاطعیت محاکمه و مجازات شدند، اما افکار عمومی که به آن شدت از تساهل با مجرمان خشمگین بود، از مجازات آنان استقبال نکرد.


باید توجه داشت هر قدر مجرمی مرتکب جنایت های متعدد و وحشتناک نیز شده باشد، هنگام مجازات اعدام به صورت طبیعی دچار ترس و ندامت شده و یا اقدام به مظلوم نمایی می کند، این نکته آن قدر پیچیده است که حتی دیکتاتوری نظیر قذافی که عامل مرگ ده ها هزار انسان بی گناه بود یا جنایتکاری نظیر صدام که عامل مرگ بیش از یک میلیون عراقی و صدها هزار ایرانی به شمار می رفت نیز در زمان اعدام اقدام به مظلوم نمایی کردند و توانستند بخشی از افکار عمومی را با خود همراه کنند.


اما آیا این که در مورد فردی که مرتکب ده ها مرتبه زورگیری با استفاده از قمه شده است، مجازات قانونی اعمال گردد، مورد انتقاد است یا آن که چرا در مورد بقیه مجرمینی که از چنگ قانون جان سالم به در می برند، مجازات اعمال نمی شود؟


در این میان، اگرچه عملکرد ضعیف رسانه ها، از جمله صداوسیما در انعکاس درست سوابق، انگیزه ها و شخصیت مجرمین نه به عنوان افرادی که در حال مجازاتند، بلکه به عنوان افرادی که آزادانه و در نهایت بی رحمی مرتکب جرم شدند، موجب واکنش نامناسب افکار عمومی به مجازات آنها شده است، اما نمی توان ماهیت مخالف خوان افکار عمومی ایرانیان را نیز نادیده گرفت.



حکایت مشهور الاغ سواری پدر و پسر، اشاره ای به این خصلت است که وقتی پدری سوار بر الاغ بود و پسر پیاده می رفت، مورد شماتت مردم واقع شد. بالعکس شدن موضوع و پیاده شدن پدر و سواره شدن پسر نیز موضوع را حل نکرد. در پیاده شدن هر دو و سواره شدن آنها باهم نیز شماتت و انتقاد مردم ادامه داشت و نشان داد بخشی از مردم همواره قصد ایراد گرفتن دارند.


اگر با این مجرمان برخورد نشود، آن را به معنای مماشات با اراذل و اوباش و سختگیری به سیاسیون می دانند، اگر به افکار عمومی توجه شود، آن را نماد جوزدگی دستگاه قضایی می دانند و اگرتوجه نشود، آن را بی اعتنایی به مردم ارزیابی می کنند.


البته درست است که سیستم تربیتی و اقتصادی کشور، باید به نحوی پیش رود که چنین جرایمی بسیار کم شود و این که چنین مجرمانی آن هم در عنفوان جوانی به وجود آیند، قطعا ناراحت کننده و تاسف بار است و همچنین شاید آثار منفی اعدام در ملا عام بیش از محاسن آن باشد، اما نباید کلیات مساله ای فراموش و تمرکز بر جزئیات آن انجام شود.


در این میان، مهمترین انتقاد وارد افکار عمومی به دستگاه قضایی آن است که زمانی که دربرابر زورگیران خیابانی با این قاطعیت عمل می کند، چرا مجرمان دانه درشت که سمت های مهمی در کشور دارند، سه سال پس از طرح پرونده آنها توسط ریاست دستگاه قضایی هنوز رسما احضار نیز نشده اند؟


آیا زمان آن فرا نرسیده که اقتدار قوه قضاییه از خط قرمزهای بی اساسی که برای عدالت تعیین شده، عبور کند و به اتهامات افرادی که به جای دهها هزار تومان، دهها میلیارد تومان در حساب های شخصی خود از بیت المال برداشت کرده اند، رسیدگی شود؟

به اشتراک بگذارید:
 
ارسال به کلوب
 
ارسال به بالاترین
 
ارسال به توییتر
 
ارسال به فیسبوک

 

نظرات (27)
 حکم باید با جرم تناسب داشته باشد۰اگر برای جرم این جوانها که بسیار هم بد بوده مرگ لازم است حکم کلان دزدها ٬رانت خواران٬سیاستمداران نالایق ٬مدیران دزد٬رویسای بی خرد٬چپاولگران سرمایه های مردم چیست؟دوم اعدام در حضور زن وبچه و پیر و جوان جز بی ارزش کردن جان انسانها و رواج بیشتر خشونت اثر دیگری ندارد
شناسه: 246626

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:16
19
1063
 واقعا اینا خوشون بودند؟!
شناسه: 246629

  

فرخ

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:19
16
154
 آقا من به عنوان یک شهروند هیچ انتقادی تو این قضیه نسبت به قوه قضائیه ندارم، برخورد بسیار بجا و محکم و انشالله بازدارنده بود. من خودم با چشم خودم شاهد قتل یک شهروند بر اثر مقاومت در برابر زورگیری خیابونی بودم. بیچاره کسی که نخواد مالش رو به این زورگیر های نامرد بده
شناسه: 246634

  

حجت

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:27
348
317
 خودتان یک خبر " این دو جوان که اعدام شدند، سرطان جامعه کی درمان می شود؟/انواری" زدید. فکر کنم این خبر جواب خودتان باشد.
خیلی ها بحث دارند که آیا اعدام با این جرم سنخیتی دارد؟
نکته دوم هم همان طور که اشاره کردید برمی گردد به کسانی که کشور را به ویرانه ای تبدیل کردند و ...
شناسه: 246640

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:32
10
444
 برادر کسی با مجازات زورگیر مخالفتی ندارد. حالا ممکن است عده ای معتقد باشند که این مجازات متناسب با عمل خلاف آنها نبوده است.ولی حرف اکثر کاربران این است که حالا دیگه مشکل حل شد؟دیگه این اتفاق نمی افتد ؟ آقای نویسنده شما می توانید از فردا راحت در خیابان بگردید بدون اینکه نگران زورگیری باشید ؟حرف این عده این است که چرا ریشه ای با مشکل برخورد نمی شود؟کشوری مثل دانمارک که 8 تا زندانی داره یا سوئیس که 70 تا زندانی داره چکار کردند؟وگرنه کسی با مجازات مخالف نیست .
شناسه: 246642

  

علی

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:36
3
426
 بازتاب همیشه و همه جا مخالفت خودمو با اعدام اعلام کردم، مگه اردوگاه کار اجباری یا زندان طویل المدت رو از ما گرفتن، یکی تجاوز میکنه آزاد میشه، یکی اینجوری اعدام میشه! 
نمیشه همه رو اعدام کرد، اصلا امکان این قضیه وجود نداره، به راه حلهای دیگه هم فکر کنیم.
شناسه: 246656

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:53
48
326
 من آنقدر از این ژست های روشنفکری بدم می آید.
به نظر من انسانی که باقمه و چاقو به جان مردم افتاد دیگراصلاح پذیر نیست.
دفعه بعد هم که آزاد شود،دوباره همان کار را انجام خواهد داد.من با نظام جزا وپاداش کاملا موافقم.
اما اعدام تبلیغاتی در ملا عام هم، کار بسیار نادرستی است. یا انداختن آفتابه به گردن مجرم و گرداندن دور شهر.
صد در صد باید به ریشه های این مسایل پرداخته شود. اعدام فقط یک مسکن زودگذر است.
شناسه: 246657

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:53
195
206
 با نظر نویسنده این مقاله اصلا موافق نیستم . درسته که این زورگیرها با شدت تمام باید مجازات بشن ولی اصل قضیه اینجاست که ایا واقعا محاربن؟ 
دزدی کردن.... دستشونو قطع کنین ( حالا که فکر میکنم میبینم اگه دستشو قطع میکردن خودم میگفتم چرا دستشو قط کردین خوب حبس طولانی بهش بدین.) 
فکر کنم الان دیگه موافق نظر نویسنده شدم.
شناسه: 246658

  

مجتبی

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:53
97
74
 با سلام،بازتاب جان انتقاد اصلی مخالفان به برخورد با مجرمین نبوده است.انتقاد اصلی مربوط به عدم طی نشدن مراحل قانونی،اعلام حکم قبل از محاکمه و عدم تناسب حکم با جرم و همچنین نحوه اجرای حکم در ملا عام بوده است.البته واکنش قوه قضاییه فقط در این مورد خاص قابل توجه است.
شناسه: 246659

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:53
6
192
 اعدام به خاطر ٧٠هزار تومن ؟!مگه ما تو قرون وسطا زندگی میکنیم ؟ژان والژان هم که یک نان دزدیده بود به حبس محکوم شد نه اعدام .
شناسه: 246660

  

Nader

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:54
52
348[شما]
 من تعجب می کنم از بازتاب حداقل انتظارم از این رسانه بالاتره بابا هیچ کس مخالف برخورد با این جرائم نیست ولی شما به روند رسیدگی به این جرائم را نگاه کنید و احکام صادره را مقایسه کنید با جرائم بزرگ اقتصادی این بنده خداها برای 100 هزار تومان باید اعدامشن اونوقت دزدان میلیارد دلاری آزاد و رها هستند حالا حبس های سنگین می دادند حد جاری میکردن بهتر نبود فرصت زندگی گرفتن از یک جوان حکم عادلانه ای نیست وقتی قتل نفسی صورت نگرفته به هر حال به نظر من اینا قربانی شرایط بد اقتصادی ناشی از تحریم شدن و دستگاه اطلاعاتی با استفاده از قاضی اطلاعاتی سعی به زهر چشم گرفتن داره میدونم که چاپ نمیکنی چون خط قرمزاتا رد کردم
شناسه: 246662

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 11:57
8
253
 قربونت برم. حرفشون مشخصه عزیز.
مجازات باید با جرم ارتکابی متناسب باشه.
خوب اگه قرار به اعدام زور گیر باشه دفعه بعدی زورگیر قطعا طرف رو میکشه. چون مجازات جفتش یه چیزه. به حساب خودش حداقل خونش پرت نشده.
به نظر من و خیل عظیمی از هم میهنان حکم عادلانه ای صادر نشد و کاملا احساسی عمل شد.
شناسه: 246670

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 12:04
32
216
 بازتاب همیشه و همه جا مخالفت خودمو با اعدام اعلام کردم، مگه اردوگاه کار اجباری یا زندان طویل المدت رو از ما گرفتن، یکی تجاوز میکنه آزاد میشه، یکی اینجوری اعدام میشه!
نمیشه همه رو اعدام کرد، اصلا امکان این قضیه وجود نداره، به راه حلهای دیگه هم فکر کنیم.
شناسه: 246672

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 12:05
8
120
 بازتاب جان خوب میزنیا ! یکی به میخ یکی به نعل ! ایول
شناسه: 246674

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 12:07
7
93
 چرا دزدهای اختلاسها به این سرعت محاکمه و اعدام نمیشوند؟!!!!!!!!!!!!!!!!!
شناسه: 246678

  

بدون نام

  

1 بهمن 1391 ساعت 12:11
2
400
 اونا مجرم بودن مجازات شدن.تمام یا خلاص.! 
اما بازتاب دو دوزه حرف زدن گناه 
به جای دو طرفه حرف زدن اگه تو ومن وهرکسی توانستیم اون دستمال دور گردن آقای خاوری رو از دور گردنش دربیاریم.وریا نکنیم درست می شه .این تناقضاتون منو کشته .
شناسه: 246698

  

ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : زورگیری ,دادگاه ,عدالت ,اعدام, نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 1003 تاريخ : دوشنبه 2 بهمن 1391 ساعت: 4:49