اختلاف اصول گرایان بر مواضع عسگر اولادی : موسوی و کروبی سران فتنه یا افراد مفتون ؟ !

ساخت وبلاگ

 

اختلاف نظر اصول گرایان بر مواضع عسگر اولادی : موسوی و کروبی سران فتنه یا افراد مفتون ؟ !

  چند هفته پس از سخنان حبیب‌الله عسگراولادی درباره میرحسین موسوی و مهدی کروبی، اصول‌گرایان به دو دسته تقسیم شده‌اند: عده‌ای به تحسین عسگراولادی مشغولند و سخنانی مشابه وی بر زبان می‌رانند و عده‌ای دیگر به او بابت بر زبان راندن چنین سخنانی، اعتراض می‌کنند.

در یکی از آخرین موارد از این دست، حبیب‌الله عسگراولادی با ارسال جوابیه‌ای به روزنامه کیهان، به نقد یادداشت حسین شریعتمداری پرداخت. عسگراولادی در این یادداشت خطاب به شریعتمداری نوشت که "طراحان و سازماندهان و سران فتنه آمريكا، رژيم صهيونيستي و انگليس مكار بودند اگر ما كسان ديگري را به اين نام شناسايي كنيم در فتنه بعدي آسيب خواهيم خورد" و اضافه کرد: "در آسيب شناسي فتنه اگر دقيق عمل نكنيم ممكن است از يك سوراخ چند بار گزيده شويم".

 وی ضمن تمجید از شعار سیدمحمد خاتمی در سال۷۶ که گفته بود قصد دارد "معاندين نظام را مخالف، مخالفين نظام را منتقد و منتقدين نظام را [به] موافق" تبدیل کند، از موسوی و کروبی به عنوان افرادی یاد کرد که در انتخابات "از روي غفلت در انتخابات سال ۸۸ رقباي خود را شيطان اكبر ناميدند و يك «رقابت انتخاباتي» را با كارگرداني سرويس هاي دشمن به صورت يك «منازعه ملي» درآوردند".

حسین شریعتمداری نیز در پاسخ به عسگراولادی، بار دیگر با استناد به یادداشت خود که مورد انتقاد عسگراولادی قرار گرفته بود - موسوی و کروبی را "سران فتنه" خواند، اما گفت که "سران فتنه حقيرتر از آن بوده و هستند كه طراح اصلي فتنه همه جانبه، عميق و پرحجم ۸۸ باشند ولي سخن آن است كه «مديريت بيروني» چگونه و تحت مديريت چه كساني فتنه ۸۸ را در داخل كليد زده و دستورالعمل هاي خائنانه خود را از طريق چه كساني در داخل كشور دنبال كرده است؟! و فتنه گران زيركدام پرچم جمع شده بودند؟"

واکنش شریعتمداری به سخنان عسگراولادی در حالی رخ داده است که یک عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت، گفته است مواضع عسگراولادی درباره موسوی و کروبی، نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی است.

ناصر ایمانی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد، گفته است: "مواضع ايشان به مواضع رهبري بسيار نزديك‌تر است تا مواضعي كه در طول سه، چهار سال گذشته تبليغ ‌شده است. اگر مجموعه صحبت‌هاي رهبري را در اين چند سال گذشته در رابطه با دو نفر معترض به انتخابات يعني آقايان موسوي و كروبي مانيتور كنيد، اتفاقا رهبري هم نه‌تنها هيچ‌وقت تصريح نكردند كه اين دو نفر جزو سران فتنه‌ هستند بلكه برعكس در يكي از صحبت‌هاي چند وقت پيش خود به اين مضمون تاكيد كردند كه سران فتنه اينها نيستند بلكه سران فتنه در خارج از كشورند. يعني مي‌خواهم بگويم كه مواضع اخير آقاي عسگراولادي به مراتب به مواضع رهبري نزديك‌تر است تا ديگراني كه در اين چند سال گذشته تاكيد كردند كه اين دو نفر سران فتنه‌اند. من اصلا نمي‌دانم كه اصطلاح سران فتنه از كجا شروع شد؟"

وی همچنین از غلام‌علی حدادعادل و علی‌اکبر ولایتی به عنوان افرادی نام برد که "اصلا در حد و اندازه" این نیستند که به عسگرالاودی حمله کنند.

سخنان ایمانی در حالی منتشر شده که علی مطهری، نماینده تهران، در نامه‌ای خطاب به عسگراولادی، نوشت: نامه شما "چون برقی بود که در تاریکی جهید و عده ای را از خواب غفلت بیدار کرد. همان طور که فرموده اید، مجرم بودن یا نبودن آنها به عهده مقامات قضایی است ولی شخصیت و سوابق آنها نشان می دهد که این دو نمی توانند فتنه گر باشند بلکه مفتون و فتنه زده هستند". مطهری همچنین از منتقدان عسگراولادی به عنوان جریانی نام برد که "حیات سیاسی آنها بسته به یک موجود موهوم به نام سران فتنه و فتنه گران" است و از این راه "کاسبی" می‌کنند.

در روزهای گذشته عباس سلیمی‌نمین و احمد علم‌الهدی، دو شخصیت سیاسی اصول‌گرا بودند که سخنانی مشابه عسگراولادی بر زبان راندند. سلیمی‌نمین سخنان عسگراولادی را "خوب" توصیف کرد و بیان آن‌ها را ناشی از نگرانی وی دانست: "نگرانی از اینکه فضای التهاب در جامعه ادامه پیدا کند، فضایی که تحمل آرا و اندیشه و نظر سخت بشود و جریان های سیاسی جامعه و نیروهای دلسوز نتواند سخن بگویند". سلیمی‌نمین اضافه کرده بود که "عسگراولادی قصد تبرئه کسی را نداشت، ایشان می خواستند از تندروی بکاهند و بگویند اینها دشمن اصلی نیستند، این ها خطارکار و مجرمند. منظور آقای عسگر اولادی این است و این حرف درستی است که اینها سران فتنه نیستند. من این حرف را چند سال پیش در تلویزیون گفتم، من آنجا گفتم که اینها مجرمند و تخم عداوت و کینه را در جامعه کاشته اند اما سران فتنه نیستند".

از سوی دیگر احمد علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و عضو مجلس خبرگان، در گفت‌وگویی با نشریه آدینه تهران وابسته به ستاد اقامه نمازجمعه درباره موسوی و کروبی گفت: "این سخن هم درست نیست که آقایان موسوی و کروبی طراح فتنه بودند و به دنبال براندازی نظام بودند. اینها می خواستند رئیس جمهور بشوند و قدرت را به دست بگیرند. اما براندازی نظام جمهوری اسلامی در ذهن و فکر این دو نفر نبود.اما این ولع قدرت یابی موسوی و کروبی را تبدیل به بستری برای فتنه انگیزی کرد.در واقع این افراد زمینی شدند برای کشت و کار فتنه".

وی پیش از این نیز نیز در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس، با اشاره به این‌که نباید میرحسین موسوی و مهدی کروبی را"فتنه‌گر" دانست، گفته بود که اگرچه مواضع این دو به زمینه‌ای برای فعالیت علیه جمهوری اسلامی بدل شده بود اما "نه کروبی و نه میرحسین موسوی هیچ یک اهل عکس امام پاره کردن نبودند حتی اهل توصیه به این کار هم نبودند". وی همچنین خواستار این شده بود که اصول‌گرایان حساب این افراد را از جریان‌های "استکباری" و "عوامل اجرایی فتنه" جدا کنند.

مواضع برخی اصول‌گرایان درباره موسوی و کروبی و حمایت از آن‌ها عسگراولادی، هفته گذشته با انتقاد سیداحمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران روبه‌رو شده بود. وی در خطبه‌های نماز جمعه چنین سخن گفته بود: "چه بسا شخصیتی حرفی بزند که ما حرفش را قبول نداشته باشیم ولی بزرگی‌اش را قبول داریم و چه بسا واکنش ما برای این باشد که بزرگی‌اش محفوظ بماند. اما اینکه کسی بگوید سران فتنه افراد نجیب، شریف، مومن و متدینی بودند حرف بسیار نادرستی است". خاتمی همچنین اضافه کرده بود که تنها سه سال از انتخابات ریاست‌جمهوری گذشته و اکنون "این خیلی گزنده است که کسی بگوید آنها سران فتنه نبودند" و اضافه کرده که "تطهیر سران فتنه و تخفیف جرم آنها دارد به یک جریان تبدیل می‌شود".

عسگراولادی در هفته‌های پیشین تاکید کرده که از نظر وی میرحسین موسوی و مهدی کروبی "فتنه‌گر" نیستند. وی از موسوی و کروبی با لفظ "برادرانم" یاد کرده و گفته است: " من به عنوان یک شهروند اظهارنظر کردم و به عنوان یک عضو هیات منصفه می‌گویم که من موسوی و کروبی را در "فتنه ۸۸" مجرم نمی‌شناسم. آیا نباید این را بگویم، چون به من انتقاد می‌کنند؟ آقایانی که بر مرکب احساسات سوارند در آن دنیا نمی‌توانند جواب مرا بدهند". عسگراولادی با اشاره به سابقه کاری خود با موسوی و کروبی، و با اشاره به این‌که "موسوی رئیس ما بوده و فتنه‌ساز نیست اما باید هر دو از فتنه تبری بجویند"، اضافه کرده بود: "این که مقامات امنیتی راجع به حصر موسوی و کروبی چه می‌کنند نمی‌دانم، اما من به عنوان هیئت منصفه آنها را مجرم در فتنه نمی‌شناسم".

وی دلیل اتخاذ چنین مواضعی را نیز این‌گونه تبیین کرده بود: "من رفتنی‌ام و آفتاب عمرم لب بام است. دیری نخواهد پایید که دیگر نیستم. من برای قبر، برزخ و قیامت جواب می‌خواهم و این آقایانی که بر مرکب احساسات سوارند در آن دنیا نمی‌توانند جواب مرا بدهند".

علاوه بر چهره‌های پیش گفته شده، مرتضی نبوی، مدیرمسوول روزنامه رسالت و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و عبدالله حاجی‌صادقی، جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران، نیز گفته‌اند که موسوی و کروبی سران فتنه نیستند.

اصول‌گرایان در سه سال و نیم گذشته، همواره از اعتراض‌های پس از انتخابات با عنوان "فتنه" یاد کرده و موسوی و کروبی را نیز "سران فتنه" می‌خواندند. افرادی هم‌چون محسنی‌اژه‌ای، دادستان کل کشور، نیز گفته بودند که موسوی و کروبی "به نظام و ملت ظلم کرده‌اند".

 

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : میرحسین موسوی ,مهدی کروبی ,عسگر اولادی ,اصول گرایان, نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 464 تاريخ : يکشنبه 8 بهمن 1391 ساعت: 10:35