روزنامه لوموند: مخالفان ایرانی را فراموش نکنیم

ساخت وبلاگ

 روزنامه لوموند:مخالفان ایرانی را فراموش نکنیم

 لغو سفر پنج نماینده پارلمان اروپا به تهران تنها موضوعی نبود که در چند روز گذشته برای رسانه های غیر ایرانی دارای اهمیت باشد. آنان در یادداشت ها و گزارش های متعددی که در خصوص ایران منتشر کردند به موضوعات مختلفی نیز اشاره داشتند. اعطای جایزه ساخارف به جعفر پناهی، فیلمساز و نسرین ستوده، وکیل زندانی و جایگاه زندان اوین در ایران از جمله موضوعاتی بود که در مطبوعات جهان به آنان پرداخته شد.  

 

این در حالی بود که روزنامه لوموند در شماره روز 28 اکتبر 2012 خود در یادداشتی به موضوعی متفاوت پرداخت. متفاوت از آن جهت که یک رسانه غیر ایرانی در یادداشت اصلی خود از اینکه مردم منتقد ایران و خواسته هایشان فراموش شده اند، انتقاد کرد. این روزنامه در یکی از یادداشت های خود نوشت: "پس از سرکوب شدید اعتراضات سال 1388 ما مخالفان ایرانی را فراموش کردیم. ما این زنان و مردان شجاع که تنها به دنبال رای خود بودند را فراموش کردیم. ما فراموش کردیم که چگونه رژیم ایران به رهبری علی خامنه ای و همدستی محمود احمدی نژاد نتیجه انتخابات را دزدیدند. نتیجه ای که با پیروزی چشمگیر اصلاح طلبان همراه بود. مردمی را فراموش کردیم که جرات اعتراض کردن داشتند. کسانی که با دست خالی به خیابان ها آمدند تا از جمهوری اسلامی بخواهند که به قوانین خود احترام بگذارد و آنها را اجرا کند. این زنان و مردان شجاع به زندان محکوم شدند، مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفتند و حتی اعدام شدند."
روزنامه لوموند در ادامه یادداشت خود با ذکر این نکته که "ایرانی های شجاع دیگری نیز بودند که از هموطنان خود دفاع کردند"، نوشت که "تاریخ از این دموکراسی خواهان به نیکی یاد خواهد کرد." 
این روزنامه با بیان اینکه دموکراسی خواهان ایرانی در حال حاضر در زندان های "استبداد مذهبی حاکم بر ایران" به سر می برند، از زندان اوین در تهران به عنوان یکی از این زندان ها یاد کرد و نوشت: "زندان اوین در تهران در حال حاضر با توجه به میزان خشونتی که در آن علیه زندانیان اعمال می شود به اندازه دوران شاه شهرت دارد."
لوموند همچنین در گزارشی با اشاره به ایجاد محدودیت ها برای هنرمندان و وکلا نوشت که رژیم مذهبی حاکم بر ایران با زندانی کردن وکیل ها و به سکوت واداشتن هنرمندان به خوبی نشان می دهد که از زیر سوال رفتن مشروعیت خود آگاه است.
این روزنامه فرانسوی زبان در ادامه در خصوص اثبات مدعای خود برای خوانندگانش اینگونه نوشت: "پارلمان اروپا در روز 26 اکتبر، دو تن از این قهرمانان یعنی نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر و جعفر پناهی، فیلم ساز را به عنوان برندگان جایزه ساخاروف در سال 2012 برای آزادی بیان معرفی کرد. آندره ساخاروف، فیزیکدان بزرگ روسی (1989-1921) یکی از مخالفان رژیم شوروی و برنده جایره نوبل صلح در سال 1975 است که رژیم و دستگاه کاملا پلیسی دوران خود را به مبارزه طلبید." 
نسرین ستوده، فعال حقوق بشر و وکیل ایرانی در حال حاضر در زندان اوین در حال گذراندن دوران محکومیت خود است. وی تنها به دلیل دفاع از قربانیان سرکوب مردم پس از اعتراضات سال 1388 به 11 سال زندان و 20 سال محرومیت از وکالت محکوم شده است.
جعفر پناهی، فیلم ساز مشهور ایرانی نیز به دلیل اینکه فیلمی در مورد سرکوب اعتراضات مردم پس از انتخابات سال 1388 تهیه کرده است به 6 سال زندان و 20 سال محرومیت از فیلم سازی محکوم شده است.
اما تنها اعطای این جایزه نبود که نام آقای پناهی و خانم ستوده را در این روزها وارد رسانه های غیر ایرانی کرد. هیات اروپایی که قصد داشت در کنار سفر به ایران با نسرین ستوده و جعفر پناهی دیدار کند، به دلیل محقق نشدن این شرطش سفر خود را به ایران لغو کرد. این هیات با ترکیب پنج نماینده پارلمان اروپا، قرار بود روز شنبه 27 به تهران سفر کند. ریاست این هیات بر عهده تارا کرانبرگ از کشور فنلاند بود. از جمله اهداف دیگر این هیات بر اساس گفته خانم ایزابل دورانت از کشور بلژیک که عضو دیگر این هیات است، گشودن پنجره ای برای گفت و گو با ایران و بررسی میزان تاثیر تحریم های اتحادیه اروپا بر روی مردم ایران بوده است. 
این هیات که برای اولین بار پس از سال 2007 اجازه ورود به ایران را دریافت کرده بود در ابتدا قرار بود با نمایندگان مجلس ایران دیدار کند اما پس از اختصاص جایزه ساخاروف به نسرین ستوده و جعفر پناهی، اعلام کرد قصد دارد تا حداقل با یکی از این دو نفر دیدار داشته باشد. سفری که به دلیل مخالفت دولت ایران با درخواست آنها لغو شد.

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : اصلاحات ,بحران کشور , انتخابات ریاست جمهوری یازدهم , اصلاح طلبان , نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 349 تاريخ : چهارشنبه 10 آبان 1391 ساعت: 0:42