ماجرای طبس: طوفان شن، بمباران شوروی یا نظریه حسن عباسی؟

ساخت وبلاگ

 

ماجرای طبس: طوفان شن، بمباران شوروی یا نظریه حسن عباسی؟

حسن عباسی مشهور به رئیس دکترینال به جای پرداختن به واقعیت موضوع، علت شکست طبس را نه طوفان شن و نه حمله اسکادران روسی، بلکه فرسودگی هلی کوپترهای آمریکایی! عنوان نمود؛ در حالی که حتی به عقل یک دانش آموز دبستانی نیز به این می رسد که ایالات متحده آمریکا برای مهمترین موضوعی که علاوه بر سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حیثیت تاریخی این کشور را در معرض تهدید قرار داده است، از بهترین تجهیزات خود استفاده کند، نه تجهیزات فرسوده.

در حالی که تاکنون دو گزینه درباره شکست عملیات آزادسازی گروگان های آمریکایی در طبس ارائه شده بود، حسن عباسی بعد از 33 سال نقش طوفان شن در شکست آمریکایی ها در طبس را انکار و موضوع فرسوده بودن تجهیزات آنان را طرح کرد.

 

به گزارش خبرنگار «بازتاب»، در طول 33 سال گذشته از حادثه شکست عملیات آزادی گروگان های آمریکایی توسط نیری عملیات ویژه پنتاگون در طبس، در کنار گزینه رسمی بروز معجزه از طریق طوفان شن، گزینه دیگری مطرح بود که بر دخالت نیروی هوایی اتحاد جماهیر شوروی علیه آمریکا تاکید داشت.


بر اساس این گزینه، دخالت شوروی که به دلیل تخطی آمریکا از توافقات حاکم بر جنگ سرد مبنی بر خودداری آمریکا و شوروی از انجام دخالت نظامی در همسایگی یکدیگر انجام شده بود، منجر به نابودی تجهیزات نظامی و عملیات ویژه آمریکایی ها در طبس گردید.


حامیان این گزینه معتقدند به دلیل آن که ضربه شوروی به آمریکا در طبس با موفقیت صورت گرفت، پذیرش این شکست برای آمریکا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و پس از ماجرای تسخیر سفارت، اقتدار آمریکا در جهان را با چالش مواجه می کرد و به این دلیل، این شکست از سوی آمریکا کتمان گردید.


در این شرایط پس از 33 سال، حسن عباسی مشهور به رئیس دکترینال به جای پرداختن به واقعیت موضوع، علت شکست طبس را نه طوفان شن و نه حمله اسکادران روسی، بلکه فرسودگی هلی کوپترهای آمریکایی! عنوان نمود؛ در حالی که حتی به عقل یک دانش آموز دبستانی نیز به این می رسد که ایالات متحده آمریکا برای مهمترین موضوعی که علاوه بر سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حیثیت تاریخی این کشور را در معرض تهدید قرار داده است، از بهترین تجهیزات خود استفاده کند، نه تجهیزات فرسوده.

 

این گزارش می افزاید: پنجشنبه شب گذشته حسن عباسی، کارشناس دکترینال همه امور و خانم فروز رجایی فر از دانشجویان تسخیرکننده سفارت سابق آمریکا، مهمان برنامه دیروز، امروز، فردا بودند که سوژه آن فیلم آرگو، برنده جایزه اسکار بود.


موضوع این فیلم، عملیات آمریکایی ها برای نجات چند تن از دیپلمات هایشان بود. آمریکایی ها بعد از گروگان گیری دیپلماتهای سفارتشان در تهران، برنامه ای برای حمله به محل اسارت آنان ترتیب دادند تا در یک حمله برق آسا آنها را آزاد کرده و با چند بالگرد آنان را به آمریکا منتقل کنند، اما در این اقدام موفق نشدند.

روایت معمول و رسمی که در کشور گفته شد، این بود که طوفان شن در صحرای طبس که محل استقرار و انتظار بالگردها برای رسیدن گروگان ها بود، تفنگداران آمریکایی و بالگردهایشان را زیر خود فرو برد و به شکست کشاند و در واقع این یک معجزه الهی برای شکست دشمن جمهوری اسلامی قلمداد می شد.


براساس این روایت، فیلمی به نام "طوفان شن" هم توسط جواد شمقدری، معاون سینمایی کنونی ارشاد ساخته شد.

اما اکنون حسن عباسی طوفان شن و نقش آن در شکست آمریکایی ها در طبس را منکر شده و علت شکست آنها را فرسوده بودن بالگردهایشان می داند و منبع اطلاعات خود را یک ارتشی عنوان می کند.

طبیعی بود که فروز رجایی فر به شدت از این موضع حسن عباسی عصبانی شود و به آن واکنش نشان دهد.

به نوشته خبرگزاری مهر، او با اعلام اینکه جمهوری اسلامی از سال 1370 از این ماجرا آگاه است، افزود، آمریکایی‌ها برای سرپوش گذاشتن روی این اشتباه احمقانه با ما در اینکه دلیل اصلی این حادثه طوفان شن بود، همراه شدند. عباسی تاکید کرد که بهترین پاسخ برای «آرگو» به تصویر کشیدن این اشتباه تاریخی آمریکایی‌هاست که سال‌ها تلاش کرده‌اند خود را در میان دیگر کشورها بصورت یک «ابر انسان» به تصویر بکشند.

متن خبرگزاری فارس که به نظر این موضوع را کم رنگ گزارش داده، این است:

عباسی با اشاره به واقعه طبس گفت:«آمریکا به طبس آمد و شکست خورد. بعد از شکست آمریکا در طبس سه فیلم ساخته شد که بگوید آمریکا پیروز طبس بود. واقعیت شکست آمریکا در طبس چیز دیگری بود که کمتر بیان شده است. آمریکایی ها از موجی که ما شروع کردیم و گفتیم طوفان شن باعث شکست آن ها شد، استفاده کردند و طوفان شن را عامل شکست خود معرفی کردند، این درحالی است که علت اصلی شکست آمریکا در طبس مساله دیگری بود. آمریکا با 8 هلی کوپتر وارد طبس شد و قرار بود این 52 گروگان را آزاد کنند و برگردند. آنطور که به نظر می آید نیروهای آمریکایی که قرار بوده به منظریه قم بروند و از آنجه به سمت ترکیه پرواز کنند. از طرفی این موضوع هم وجود داشته که آمریکایی ها تصمیم داشتند بعد از پیاده کردن نیروهای خود در طبس، این هشت هلی کوپتر را در طبس بگذارند و بروند. تیمسار رازقی در بندرعباس به من گفت که سوال ما در همه این سال ها این بود که چطور می شود هلی کوپتر های آمریکا اینقدر فرسوده باشد؟!.آنچه که برای ما روشن شد این بود که فرمانده تفنگداران آمریکای می دانستن که قرار است این هلی کوپتر ها در طبس باقی بماند و به همین دلیل هلی کوپتر های فرسوده را به طبس فرستاد. دلیل اصلی شکست آمریکایی ها در طبس هم همین بود و این یک تحقیر برای آن ها محسوب می شود. امروز وقتی آرگو ساخته می شود، آمریکا روی تحقیری که در طبس اتفاق افتاد، سرپوش می گذارد و این درحالی است که ما می دانیم آمریکا به دلیل اشتباه فرمانده سپاه تفنگداران دریایی خود در طبس شکست خورده است.»

رجایی فر در این بخش از برنامه با انتقاد از اظهارات عباسی گفت:«من از صحبت های آقای عباسی حیرت زده شده ام. برای ما قابل قبول نیست که آمریکایی ها به دلیل اینکه با هلی کوپتر های فرسوده وارد ایران شده است، شکست خورده، چون این موضوع معجزه الهی را در طبس زیر سوال می برد. بحث طوفان شن یک بحث جدی است. من کسی هستم که اسناد سفارتخانه را دیده ام و با دیسیپلین اداری آن ها آشنا هستم. همه چیز آن جا برنامه ریزی شده است. آمریکا می خواست حیثیت خود را با آزاد کردن دیپلمات هایش احیاء کند، چطور ممکن است که با فرستادن هلی کوپترهای فرسوده دوباره حیثیت خود را در شکست جنگی از دست بدهد؟!»

گزارش از بازتاب 
نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : روابط ایران و آمریکا ,دیپلماسی ,بین الملل , نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 691 تاريخ : سه شنبه 15 اسفند 1391 ساعت: 0:44