پيش‌بيني سازمان‌هاي اطلاعاتي امريكا

ساخت وبلاگ

 

پيش‌بيني سازمان‌هاي اطلاعاتي امريكا
 
گزارشي كه از سوي سازمان‌هاي اطلاعاتي امريكا تهيه شده، نشان مي‌دهد اقتصاد چين كه اكنون دومين اقتصاد بزرگ جهان است، طي كمتر از دو دهه آينده از اقتصاد ايالات‌متحده پيشي خواهد گرفت و به بزرگ‌ترين اقتصاد جهان تبديل خواهد شد. به گزارش رويترز، در اين گزارش كه به پيش‌بيني وضعيت جهان تا 2030 پرداخته و عنوان «روندهاي جهاني 2030 : دنياهاي جايگزين» بر آن نهاده شده، آمده است كه تا سال 2030 قاره آسيا به لحاظ قدرت جهاني، امريكاي شمالي و اروپا را پشت سر خواهد گذاشت. در اين گزارش آمده است: «در اين شرايط اقتصادهاي اروپا، ژاپن و روسيه به سير نزولي كند خود ادامه خواهند داد. » سازمان منتشر‌كننده اين گزارش، شوراي اطلاعات ملي ايالات‌متحده امريكا، نهاد تحليلگر اداره ملي اطلاعات امريكاست. اين گزارش علاوه بر تحليل‌هاي اطلاعاتي امريكا، نظرات كارشناسان خارجي و بخش خصوصي را نيز در بر دارد. اين پنجمين گزارش از سري گزارش‌هايي از اين دست است. گزارش پيشين در سال 2008 منتشر شده بود. هدف از انتشار اين گزارش‌ها نه پيش‌بيني آينده كه ايجاد محركي است براي «تفكر استراتژيك» توسط سياستگذاران امريكايي. بر اساس اين گزارش، سلامت اقتصاد جهاني تا حدود زيادي به پيشرفت جهان در حال توسعه بستگي خواهد داشت و نه غرب. در گزارش چنين آمده است: «انتظار مي‌رود چين، تا سال 2030 همچنان از هندوستان جلوتر باشد، اما كاهش فاصله اين دو اقتصاد از آن سال آغاز خواهد شد.» گزارش همچنين مي‌افزايد: «نرخ رشد اقتصادي هندوستان افزايش خواهد يافت و نرخ رشد اقتصادي چين كاهش را تجربه خواهد كرد. در سال 2030 هندوستان همان نقش موتور محركه اقتصاد جهان را ايفا خواهد كرد كه امروز چين بر عهده دارد. نرخ رشد اقتصادي فعلي چين كه اكنون در حدود 8 تا 10 درصد است، احتمالا تا سال 2030 تنها به خاطره‌يي دور تبديل خواهد شد.» در اين گزارش آمده است كه رشد اقتصادي در بازارهاي نوظهور موجب ابداعات در بخش تكنولوژي خواهد شد و جريان انتقال شركت‌ها، ايده‌ها، كارآفرينان و سرمايه به سوي كشورهاي در حال توسعه سرعت خواهد گرفت. گزارش مي‌افزايد: «طي 15 تا 20 سال آينده فعاليت‌هاي تكنولوژيك بيشتري به سمت جهان در حال توسعه سوق خواهد يافت چون شركت‌هاي چندمليتي، بر بازارهاي نوظهوري تمركز خواهند كرد كه بيشترين رشد را دارند، و شركت‌هايي از چين، هندوستان، برزيل و ساير اقتصادهاي نوظهور به سرعت در سطح جهاني رقابتي مي‌شوند. » تكنولوژي كمك خواهد كرد كه قدرت از هر كشور منفردي به «شبكه‌هاي چند وجهي و بي‌شكل» منتقل شود تا بر سياست‌هاي جهاني تاثيرگذارد. در ادامه آمده است: «فناوري همچنان اهرم بزرگي محسوب خواهد شد.» 

«غول‌هاي» آينده اينترنت مانند گوگل يا فيس‌بوك امروز، بر كوهي از داده‌ها قرار خواهند گرفت و بي‌درنگ با اشاره سرانگشتان خود به اطلاعاتي دست خواهند يافت كه اغلب دولت‌ها آن اطلاعات را در اختيار نخواهند داشت. اين اطلاعات شركت‌هاي خصوصي را قادر خواهد ساخت كه بر رفتار نهادهايي بزرگ همچون دولت‌ها تاثير بگذارند. استفاده گسترده از فناوري‌هاي نوين ارتباطي به آن معناست كه شبكه‌هاي اجتماعي شهروندان را قادر خواهد ساخت به يكديگر بپيوندند و دولت‌ها را به چالش كشند، به مانند همان چيزي كه در خاورميانه روي داده است، اما در عين حال به دولت‌ها «توانايي بي‌نظيري مي‌دهد كه بتوانند بر شهروندان‌شان نظارت داشته باشند. » در خاورميانه، جواناني كه بهار عربي را به راه انداختند، به تدريج به جمعيت سالمند تبديل مي‌شوند و در شرايطي كه فناوري‌هاي نوين منابع تازه‌يي از نفت و گاز را براي جهان تامين مي‌كنند، اقتصاد خاورميانه نيازمند آن خواهد شد كه داراي منابع متنوع شود. «اما خط سير خاورميانه به دورنماي سياسي آن بستگي خواهد داشت. » در اين گزارش آمده است كه تروريسم گروه‌هاي افراطي تا سال 2030 پايان خواهد پذيرفت، اما تروريسم به طور كامل از بين نخواهد رفت زيرا دولت‌ها به دليل «حس شديد ناامني» از چنين گروه‌هايي استفاده خواهند كرد. در اين گزارش آمده است: «در شرايطي كه دسترسي به فناوري‌هاي مرگبار و ويران‌كننده گسترده‌تر مي‌شود، ممكن است افرادي كه در چنين زمينه‌هايي چون سيستم‌هاي سايبري متخصص هستند، خدمات خود را به بزرگ‌ترين خريداران از جمله گروه‌هاي تروريستي بفروشند البته آنها بر تلفات زياد تمركز چنداني ندارند و بيشتر به خرابكاري گسترده در چرخه اقتصادي و مالي علاقه‌مندند.» در دو دهه آينده شاهد گسترش فناوري‌هاي مرگبار و «طيف گسترده‌تري از ابزارهاي جنگي در دسترس» به ويژه سلاح‌هاي با دقت بالا، تسليحات سايبري و زيستي، خواهيم بود. 
رقابت تسليحات سايبري به راه خواهد افتاد چون دولت‌ها سعي خواهند كرد در برابر حملات سايبري از زيرساخت‌هاي خود محافظت و زرادخانه‌هاي خود را به تسليحات سايبري مجهز كنند. اين گزارش تاكيد كرده است: «البته ميزان تاثير ابزارهاي سايبري در شكل‌دهي آينده جنگ‌ها مشخص نيست.» تاريخداناني كه در زمينه جنگ‌ها تخصص دارند بر اين باورند كه جايگاه قدرت سايبري مي‌تواند به مثابه جايگاه نيروي هوايي در اوايل قرن بيستم باشد كه توانسته بود نقشي برجسته را ايفا كند، اما نتوانسته بود به توانمندي‌اي تبديل شود كه برخي از طرفدارانش از آن به عنوان قدرت پيروزي در جنگ ياد كرده بودند. اين گزارش مي‌نويسد: «پتانسيل فناوري اطلاعات آينده در انقلاب‌هايي متجلي خواهد شد كه در آن افراد تنهايي كه به مانند هم فكر مي‌كنند، از طريق جنبش‌هاي شبكه‌هاي اجتماعي و به‌كارگيري فناوري اطلاعات با يكديگر همكاري خواهند كرد.»
اعتماد 19 اسفند
نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : رسانه ,اینترنت , نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 290 تاريخ : شنبه 19 اسفند 1391 ساعت: 4:34