علیرغم نزدیک شدن موعد پاسخگویی احمدی نژاد ,مخالفان دنبال لغو سوال هستند!

ساخت وبلاگ

 

 علیرغم نزدیک شدن موعد پاسخگویی احمدی نژاد ,مخالفان دنبال لغو سوال هستند!


درخواست ميانجيگري از آيت‌الله لاريجاني
 
آخرين تلاش ها براي منتفي شدن طرح سوال از احمدي‌نژاد
 
باهنر: رييس‌جمهور براي پاسخگويي به سوال نمايندگان تا 14 آذر وقت دارد.با رييس‌جمهور هماهنگ مي‌كنيم روزي كه جلسه علني است به مجلس بيايد

حاجي‌دليگاني: بهترين راه اين است كه هيات رييسه و كميسيون اصل 90 خطاب به مردم اعلام كند: ببخشيد ما در شمارش امضاها اشتباه كرديم


سوال نمايندگان از احمدي‌نژاد در صحن علني مجلس حداكثر تا چهاردهم آذرماه بايد طرح شود. محمدرضا باهنر نايب رييس مجلس، ديروز در حالي اين خبر را اعلام كرد كه اعضاي فراكسيون منسوب به حداد عادل، به عنوان جدي‌ترين مخالفان طرح سوال از رييس قوه مجريه، دوشنبه شب به ديدار آيت‌الله لاريجاني رفته و دغدغه‌هاي خود نسبت به طرح سوال را بيان كرده بودند.

عليرضا زاكاني، سخنگوي فراكسيون اصولگرايان (منسوب به حدادعادل) روز گذشته در حاشيه جلسه علني مجلس به ميان خبرنگاران آمد و درباره جلسه شبانه با رييس قوه قضاييه گفت: فراكسيون اصولگرايان تلاش دارد در ديدار با روساي قوا و ساير مسوولان تحليل درستي از شرايط امروز جامعه با آنان در ميان بگذارد و با تبادل نظر و كار جمعي تلاش كند در شرايط حساس با كمك مسوولان راه‌حلي براي عبور از سختي‌ها به وجود آورد.

زاكاني در ادامه با تكرار دلايل مخالفت همفكرانش با طرح سوال اظهار داشت: تمام تلاشي كه از سوي فراكسيون اصولگرايان به كار گرفته شد، اين بود كه از موادي از آيين‌نامه استفاده كنيم كه به نتيجه نزديك‌تر باشد و منجر به شكاف قوا و آزار افكار عمومي نشود، بنابراين راهكار ما استفاده از ماده (233) آيين‌نامه است كه در اصلاح جديد همان ماده (236) شده است. او همچنين درباره احتمال رايزني با احمدي‌نژاد پيش از حضور او در مجلس هم گفت: در فراكسيون بحثي در اين باره نداشته‌ايم. ممكن است دستگاه اجرايي زمينه را فراهم و مسير را براي اين ديدار مهيا كند، اما در شوراي مركزي و هيات‌رييسه فراكسيون اصولگرايان اين موضوع مورد بحث قرار نگرفته است.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا از زمان حضور رييس‌جمهور در مجلس مطلع هستيد، اذعان داشت: ما اطلاعي نداريم آنچه درباره فراكسيون اصولگرايان منعكس شده جفا در حق اين فراكسيون است، موضع فراكسيون در مورد دولت شفاف است، ما از مواضع درست دولت حمايت مي‌كنيم و هر كجا كه اشكالي باشد بيان مي‌كنيم.

درخواست ميانجيگري رييس قوه قضاييه


اما ديگر عضو هيات رييسه فراكسيون اصولگرايان كه در ديدار با آيت‌الله لاريجاني هم حضور داشته، روايت ديگري از اين ديدار داشت. حسينعلي حاجي دليگاني در گفت‌وگو با مهر، در خصوص جزييات جلسه هيات رييسه فراكسيون اصولگرايان با رييس قوه قضاييه گفت: جلسه بسيار خوبي بود و در اين جلسه ابعاد مساله سوال از رييس‌جمهور تبيين شد و ايشان هم بسيار منطقي مسائل را مورد تجزيه و تحليل قرار دادند. نماينده شاهين‌شهر در خصوص نظر رياست قوه قضاييه براي سوال از رييس‌جمهور گفت: ايشان معتقد بودند سوال از رييس‌جمهور ابزار قانوني براي مجلس است، اما از اين جهت كه آيا در شرايط فعلي اين سوال به مصلحت كشور است يا خير، تامل داشتند و نه به صراحت تاييد مي‌كردند و نه به صراحت رد، اما مشخص بود روي موضوع سوال از رييس‌جمهور حساسيت پيدا كرده‌اند. حاجي دليگاني ادامه داد: فراكسيون اصولگرايان از رياست قوه قضاييه به عنوان مسوول ارشدي كه منصوب رهبري است خواست متولي همدلي بين قوا باشد و شرايط ايجاد همدلي بيشتر ميان قواي مقننه و مجريه را فراهم كند و به نوعي ميانجي روابط رياست قوه مقننه و مجريه شود. وي با بيان اينكه رييس قوه قضاييه اين خواسته فراكسيون اصولگرايان را پذيرفت، گفت: اميدواريم اقدام عملي از سوي ايشان در راستاي ايجاد همدلي ميان قواي سه‌گانه صورت گيرد. عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان ادامه داد: رضاي خدا و مقام معظم رهبري در اين است كه مسوولان در شرايط فعلي وحدت كلمه و انسجام لازم را براي مديريت مسائل كلان كشور داشته باشند.

پيشنهاد مخالفان سوال به رييس قوه قضاييه

حاجي‌دليگاني خاطرنشان كرد: رياست قوه قضاييه از ما پرسيدند كه چه راهكاري براي حل اين مشكل وجود دارد و ما نيز راهكار خود را بيان كرديم. وي در خصوص راهكار پيشنهادي فراكسيون اصولگرايان به رياست قوه قضاييه گفت: زماني كه طرح سوال از رييس‌جمهور به 66 امضا رسيد خودبه‌خود از دستور كار مجلس خارج شد و رسيدگي به آن قانوني نبود. عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان با بيان اينكه بررسي سوال از رييس‌جمهور در كميسيون برنامه و بودجه قانوني نبود، افزود: برابر اسناد و مداركي كه ما در اختيار داريم تعداد امضاهاي سوال از رييس‌جمهور هنگام ارائه اين سوال به كميسيون برنامه و بودجه حدنصاب قانوني را نداشته است. حاجي‌دليگاني با اشاره به مذاكرات معاون پارلماني رييس‌جمهور با باهنر، نايب‌رييس مجلس در اين خصوص اضافه كرد: آقاي فروزنده پيش از ارائه طرح سوال به كميسيون برنامه و بودجه با آقاي باهنر صحبت كرده مبني بر اينكه شما به عنوان نايب رييس مجلس مي‌دانيد كه طرح سوال از رييس‌جمهور تعداد امضاي كافي را ندارد و زير حدنصاب است ايشان هم به نوعي كه حاكي از قبول كردن اين اظهارات هستند اعلام مي‌كنند چون نماينده رييس‌جمهور براي بررسي سوال در كميسيون برنامه و بودجه حضور يافته بد نيست در راستاي تنوير افكار عمومي و تعامل قوا اين جلسه برگزار شود، آقاي باهنر اعلام نكرده كه جلسه قانوني است و بايد برگزار شود، بلكه گفته براي تعامل قوا بايد برگزار شود. وي تصريح كرد: در شرايط فعلي كه شكايت از هيات رييسه به كميسيون اصل 90 ارائه شده، كميسيون با برخورد خوب و شفاف با اين مساله به اين نتيجه خواهد رسيد كه سوال از رييس‌جمهور حدنصاب لازم را نداشته و نبايد در كميسيون برنامه و بودجه مطرح مي‌شده است و در صحن علني هم به جهت اينكه 4 امضا از طرح سوال پس گرفته شده و يك نفر هم اعلام كرده كه از ابتدا اين سوال را امضا نكرده، نبايد اعلام وصول قانوني مي‌شده است.

بگوييد ببخشيد در شمارش امضاها اشتباه كرديم


عضو شوراي مركزي فراكسيون اصولگرايان تاكيد كرد: بهترين راه اين است كه هيات رييسه و كميسيون اصل 90 خطاب به مردم اعلام كند: ببخشيد ما در شمارش امضاهاي طرح سوال از رييس‌جمهور اشتباه كرديم، اين راهكار كمترين هزينه را دارد. حاجي‌دليگاني تصريح كرد: آقاي آملي از ما پرسيدند چه راهكاري براي حل اين مساله داريد و ما اين راهكار را بيان كرديم. اميدواريم با حسن نظر، عدالت و سعه‌صدر كه از ايشان سراغ داريم بتوانند ميان دو رييس قوه ديگر و خودشان تعامل بيشتري را فراهم كنند كه موجب رضايتمندي مردم شود.

فشار و چانه‌زني


اين اظهارات حاجي‌دليگاني در كنار سخنان حميد رسايي كه در گفت‌وگو با فارس از احضار نماينده هيات رييسه به كميسيون اصل 90 خبر داده بود، نشان مي‌داد كه مخالفان طرح سوال همچنان راه‌هاي ريش سفيدي و استفاده از ابزار قانوني براي تحت فشار قرار دادن هيات رييسه را به موازات هم پي مي‌گيرند تا آخرين تلاش‌هاي خود براي عبور بي‌خطر از گردنه سوال از احمدي‌نژاد را انجام دهند. رسايي در اين باره به فارس گفته: «با توجه اينكه حضور رييس‌جمهور در صحن علني مجلس در هفته آينده محتمل است، كميسيون اصل 90 جلسه نمايندگان شاكي با نمايندگان هيات رييسه را در جلسه روز يكشنبه برگزار خواهد كرد.»

آيا احمدي‌نژاد هفته آينده به بهارستان مي‌رود؟

اما موضوعي كه در سخنان رسايي و حاجي‌دليگاني به آن اشاره شده بود، احتمال حضور احمدي‌نژاد در يكي از جلسات هفته آينده مجلس بود. محمدرضا باهنر نايب رييس مجلس هم اين احتمال را تاييد كرد و در گفت‌وگو با خانه ملت درباره زمان حضور احمدي‌نژاد در مجلس براي پاسخگويي به سوال نمايندگان، گفت: رييس‌جمهور حق دارد ظرف مدت يك ماه هر زماني كه با برنامه كاري مجلس هماهنگ بود، براي پاسخگويي به صحن علني بيايد. باهنر‌ با بيان اينكه رييس‌جمهور براي پاسخگويي به سوال نمايندگان تا 14 آذر وقت دارد، افزود: تلاش داريم با رياست‌جمهوري بر سر تاريخ حضور رييس‌جمهور در مجلس به تفاهم برسيم. وي درباره امكان تلاقي زمان حضور رييس‌جمهور در مجلس با هفته سركشي نمايندگان به حوزه‌هاي انتخابيه و ايام عزاداري امام حسين(ع)، ‌تصريح كرد: جدول كاري و برنامه زمان‌بندي امور مجلس مشخص است؛ ‌اگر روز مدنظر رييس‌جمهور با اين زمان‌بندي هماهنگ باشد، هيچ مشكلي ندارد. نايب‌رييس مجلس تصريح كرد: با رييس‌جمهور هماهنگ مي‌كنيم روزي كه جلسه علني است به مجلس بيايد.

با اين حساب و به‌رغم سياست «فشار و چانه‌زني» كه فراكسيون تحت رياست حداد عادل براي منتفي كردن طرح سوال از احمدي‌نژاد در پيش گرفته، به نظر مي‌رسد، همانطور كه باهنر اعلام كرده و رسايي هم تلويحا تاييد كرده، بايد هفته آينده منتظر حضور رييس قوه مجريه در بهارستان باشيم. مگر اينكه ميانجيگري آيت‌الله لاريجاني بين برادرش و احمدي‌نژاد، اين معادلات را بر هم بزند.

 

 

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : سوال از رییس جمهور ,اظهار نظر موافقان و منتقدان, نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 395 تاريخ : چهارشنبه 24 آبان 1391 ساعت: 17:59