غزه در آتش بس : تشکر حماس از همه کشورها بجز ایران و سوریه

ساخت وبلاگ

غزه در آتش بس : تشکر حماس از همه کشورها بجز ایران و سوریه 

اظهارات ضد و نقیض ایران در کمک نظامی به حماس  

با گذشت یک هفته از درگیری های خونبار در نوار غزه، رهبر جمهوری اسلامی در نخستین واکنش خود، موضع گیری کشورهای عربی و اسلامی در مواجهه با بحران غزه را مورد نکوهش قرار داد و خواستار ادامه "دفاع مقتدرانه" فلسطینی ها شد. همزمان رئیس پارلمان جمهوری اسلامی نیز با افتخار کمک های تهران به حماس را "نظامی" توصیف کرده و فرمانده سپاه پاسداران نیز گفته است فن آوری تولید موشک فجر۵ را در اختیار شبه نظامیان حماس قرار داده است. این در حالی است که از یک سو در منطقه غزه آتش بس برقرار شده و از سوی دیگر به نوشته یک روزنامه لبنانی، رئیس دفتر سیاسی حماس از بیشتر کشورهای اسلامی به خاطر همبستگی با غزه تقدیر کرده است به جز ایران و سوریه.

رهبری از واکنش کشورهای اسلامی نسبت به بحران غزه راضی نیست. این را می شود از سخنرانی اش در جمع افرادی که خبرگزاری فارس فعالان "طرح شجره طیبه صالحین" نامیده است دریافت. آیت الله خامنه ای روز گذشته به آن ها گفت: "رفتار کشورهای عربی و اسلامی نیز در قبال حوادث غزه رفتار مناسبی نبود چرا که برخی فقط به حرف اکتفا کردند و برخی حتی در حرف نیز صهیونیست ها را محکوم نکردند."

به گفته وی کشورهای عربی و اسلامی در این "ماجرا" چون طرف شان ایالات متحده است، از محکوم کردن "صریح" اسرائیل خودداری و " حداکثر به حمایت لفظیِ کم ارزش بسنده کردند."

این در حالیست که روزنامه الاخبار لبنان با انتشار گزارشی نوشته است خالد مشعل در کنفرانس اخیر خود از کشورهای قطر، ترکیه و مصر به دلیل اعلام همبستگی با غزه تشکر کرد، ولی هیچ اشاره ای به نام کشورهای دیگر از جمله سوریه و ایران و حتی حزب الله لبنان نکرد.

حمایت های جمهوری اسلامی از حماس در حالی ادامه دارد که از چند ماه پیش و همزمان با بروز اختلافات جدی میان دفتر سیاسی این گروه در دمشق با جمهوری اسلامی پیرامون سرکوب خونبار مردم سوریه، رابطه تهران و خالد مشعل - رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس- تیره و تار شده، تا جایی که برخی رسانه های حکومتی حماس را آلت دست استکبار نامیده اند.

در همین راستا جمهوری اسلامی طرفدار استفاده از زور در مواجهه با اسرائیل است. از همین رو آیت الله خامنه ای ضمن تحسین "جوانان نوار غزه" افزوده است: "ماجرای غزه نشان داد که برای غلبه بر توطئه ها، خباثتها و نامردیها هیچ راهی جز دفاع مقتدرانه نیست."

رهبر جمهوری اسلامی در این سخنرانی مستقیما اشاره نکرده است که آیا تهران به طور مستقیم از شبه نظامیان حماس حمایت نظامی می کند یا نه. گرچه زمستان گذشته وی در جریان سخنرانی اش در نماز جمعه ۱۴ بهمن تهران اذعان کرده بود در سال ۱۳۸۵ و در جریان جنگ ۳۴ روز حزب الله و لبنان به این گروه کمک کرده است: "ما هر جا دخالت کنیم صریحا می‌گوییم همچنانکه به علت ضدیت با غده سرطانی رژیم صهیونیستی، در دو جنگ پیروزمند ۳۳ روزه و ۲۲روزه دخالت کردیم و از این پس نیز هرجا هر ملتی یا گروهی با رژیم صهیونیستی مبارزه و مقابله کند ما به او کمک می کنیم و هیچ ابایی هم از گفتن این مسئله نداریم."

 

افتخار لاریجانی به حمایت نظامی

حرفی را که دیروز آیت الله خامنه ای صراحتا نگفت، علی لاریجانی با صدای بلند اعلام کرد. وی دیروز در حاشیه راهپیمایی نمایندگان مجلس علیه جنگ در غزه به خبرنگاران گفت: "ما با افتخار اعلام می‌کنیم که از ملت فلسطین و حماس حمایت کردیم و با افتخار اعلام می‌کنیم که در سخت‌ترین شرایط در کنار مردم فلسطین خواهیم بود."

در شرایطی که اسرائیل همواره گفته است جمهوری اسلامی موجودیت این کشور را تهدید می کند، رئیس مجلس جمهوری اسلامی روز چهارشنبه به طور شفاف بر "نظامی" بودن کمک ها تاکید کرد و گفت: "افتخار می‌کنیم که کمک ما به مردم فلسطین جنبه مادی و نظامی داشته است."

اظهاراتی که در تناقض کامل با مصاحبه این هفته رئیس کمیسیون امنیت ملی پارلمان است. علاالدین بروجردی به خبرگزاری فارس گفته بود کمک جمهوری اسلامی به حماس صرفا "معنوی" است.

اسرائیل به ویژه در یک سال گذشته همزمان با اعمال تحریم های شدید ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای توقف برنامه اتمی تهران، بارها تاکید کرده که ممکن است برای امنیت شهروندان خود به صورت یک جانبه به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی حمله هوایی کند.

 

جعفری: موشک نمی دهیم، فن آوری می دهیم

با این حال ظاهرا مقامات سیاسی و نظامی در تهران می کوشند با اعلام علنی حمایت خود از دشمن درجه یک اسرائیل در فلسطین حماس- بر تنش ها بیفزایند. در همین راستاست که دیروز فرمانده سپاه پاسداران اذعان کرد که دست کم تکنولوژی ساخت موشک های کوتاه برد فجر۵ را در اختیار غزه قرار داده است. سردار محمد علی جعفری که روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران سخن می گفت، خاطرنشان کرده است: "به دلیل محاصره غزه، ما نمی‌توانیم به آنجا سلاح بفرستیم اما تجربیات خود را برای ساخت موشک فجر۵ در اختیارشان گذاشتیم و امروز انبوهی ازاین موشک در حال ساخت و تولید است."

این حرف در شرایطی مطرح شده که این هفته روزنامه اسرائیلی معاریو  با انتشار گزارشی از قاچاق موشک های مذکور به غزه خبر داده است. به نوشته این نشریه " عملیات قاچاق موشک فجر ۵ بسیار پیچیده است. موشکی با ۶ متر طول از که اجزای آن از کشور مبدا آمده اند و از طریق تونل های نوار وارد غزه شده اند، دوباره مونتاژ شده اند، توسط جرثقیل به جایگاه های خود در غزه برده شده اند برای موقعیت شلیک."

معاریو البته گفته است که ارتش اسرائیل در یک سال گذشته کاملا روند قاچاق را زیر نظر داشته و چند دقیقه پس از ترور احمد جعبری، با حمله هوایی به انبار این موشک ها، بسیاری از آن ها را نابود کرده است.

موشک‌های فجر۵ بردی در حدود ۷۵ کیلومتر دارد که فاصله ۶۰ کیلومتری غزه تا تل آویو ـ پایتخت اسرائیل ـ را پوشش می دهد.

فرمانده کل سپاه پاسداران در پاسخ به سؤالی در خصوص کمک تسلیحاتی جمهوری اسلامی به نیروهای فلسطینی و نیز اینکه گفته می‌شود موشک‌های فجر متعلق به جمهوری اسلامی است، گفت:‌ "ما به هر مسلمانی که در برابر استکبار ایستادگی کند، کمک تکنولوژیک و فناوری می‌کنیم."

در حالی که گفته می شود تهران برای دور شدن تمرکز جامعه جهانی از بحران سوریه علاقه دارد تا نبرد در غزه ادامه پیدا کند، اما سردار جعفری با رد این موضوع که جمهوری اسلامی مانع از آتش بس در غزه شده است می گوید: "ما خواهان آتش بس هستیم اما این موضوع باید همراه با اقتدار برای مردم فلسطین باشد."

 

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : جنگ غزه ,آتش بس ,کمک ایران, نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 419 تاريخ : پنجشنبه 2 آذر 1391 ساعت: 11:37