نشست محمد جواد لاریجانی با خبرنگاران و حمله شدید به احمد شهید نماینده ویژه

ساخت وبلاگ

  نشست محمدجواد لاریجانی با خبرنگاران و حمله شدید او به احمد شهید نماینده ویژه سازمان ملل در ایران


كهريزك، ستار بهشتي و نسرين ستوده
 
3 پرونده جنجالي روي ميز جواد لاريجاني
 
محمدجواد لاريجاني، دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه، روز گذشته با برگزاري نخستين نشست خبري خود، به بيان توضيحات درباره شائبه شكنجه زندانيان در زندان‌هاي ايران پرداخت و با تكذيب اين موضوع اعلام كرد كه ستاد حقوق بشر قوه قضاييه به دنبال احقاق حقوق شهروندي مردم است. او همچنين با اعلام اينكه حال نسرين ستوده خوب است و با خانواده‌اش ملاقات كرده، مطرح شدن پرونده‌هاي كهريزك و ستار بهشتي و رسيدگي قضايي به اين موارد را مايه افتخار نظام دانست و درباره پرونده زمين‌هاي خود نيز گفت كه اختلافات ارضي، امري رايج است و من هم مانند يك شهروند عادي در دادگاه شركت كرده‌ام. به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني قوه قضاييه، لاريجاني در پاسخ به سوالي درباره فعاليت‌هاي احمد شهيد و قطعنامه صادر شده عليه ايران گفت: جمهوري اسلامي ايران همواره اعلام كرده است كه طرفدار گزارشگري است. اما احمد شهيد اصولا فاقد وجاهت اخلاقي، فني و قانوني براي اين كار است. اولا تعيين گزارشگر براي ايران از ابتدا يك سوءاستفاده از مكانيسم‌هاي سازمان ملل بوده است. ثانيا به عنوان يك گزارشگر كه بايد به صورت بي‌طرفانه گزارش ارائه كند عمل نكرده است. ثالثا از متدولوژي و روش مناسبي براي اين كار برخوردار نبوده است. او اكنون به يك هنرپيشه رسانه‌يي تبديل شده و از اين شبكه تلويزيوني به آن شبكه تلويزيوني مي‌رود و عليه ايران موضع مي‌گيرد. دبير ستاد حقوق بشر در ادامه گفت از لحاظ فني گزارش او فاقد وجاهت است چرا كه احمد شهيد مجموعه وسيعي از ادعا‌ها را جمع و عليه ايران مطرح كرده و گفته است كه مي‌خواهد به ايران بيايد، در ظرف مدتي به همه آنها رسيدگي كند. از سوي ديگر او در حال سند‌سازي عليه ايران است. گزارشگر اعلام كرده هركس مايل است عليه ايران گزارش بدهد بيايد به برلين، لندن و ساير كشورهاي اروپايي و عليه ايران گزارش بدهد. خب خيلي جالب است، هركسي كه او را به اين شهرها دعوت كنند و هزينه‌هاي او را هم بدهند علاقه‌مند به شركت در اين پروژه مي‌شود. دبير ستاد حقوق بشر افزود: ما به خانم ناوي پيلاي، كميسر عالي حقوق بشر سازمان ملل پيشنهاد كرديم كه در چارچوب توصيه‌هاي يوپي آر عمل كنيم و ببينيم ايران دركدام مورد مثبت عمل كرده و در كجا منفي. خانم پيلاي براي سفر به ايران دعوت قبلي دارند كه در اين خصوص هيات تمهيد مقدمات سفر ايشان به ايران آمده است.



موضوع زمين‌هاي من يك مناقشه عادي است


دبير ستاد حقوق بشر در پاسخ به سوالي درباره زمين‌هاي جوادآباد و شكايتي كه عيله او مطرح شده، گفت: موضوع زمين‌هاي جوادآباد يك مناقشه ارضي است كه موضوعي رايج است و همين حالا پرونده‌هاي بسيار زيادي در اين زمينه مفتوح است كه در حال بررسي است و پرونده اينجانب نيز به عنوان يك شهروند اين روند را طي مي‌كند. ماجرا از اين قرار است كه يك شكايت دولتي عليه من مطرح شد كه در سال 89 اين شكايت رد شد اما دوباره مطرح شد و دوستان قضايي به اين نتيجه رسيدند كه بار ديگر تا رفع مشكل آن را پيگيري كنند. من هم مثل هر شهروند ديگري در دادگاه شركت كردم و از خودم دفاع كردم. خوشبختانه موضوع مربوط به مناقشه درباره زمين است و چيزي نيست كه قابل فرار باشد، زمين كشاورزي است، زيرخاكي، ال‌سي تقلبي و گنج و طلا و ارز نيست كه از بين برود يا به جاي ديگري منتقل شود. بالاخره برادران دولت احساس وظيفه كردند كه يك شبهه مالكيتي را برطرف كنند و اين خيلي خوب است چرا كه سبب مي‌شود مكانيسم‌هاي جديد براي تعيين تكليف زمين‌هاي كشاورزي و مناقشات رايجي كه درباره آنها در سراسر كشور هست زودتر حل و فصل شود.



پرونده ستار بهشتي و كهريزك

از بخش‌هاي مهم و مورد توجه سخنان روز گذشته جواد لاريجاني، توضيحات او درباره پرونده ستار بهشتي بود. در حالي كه آخرين گزارش نماينده كميسيون امنيت ملي در پيگيري اين پرونده، حاكي از عملكرد بدون نقص قوه قضاييه و تخلف محرز پليس فتا بود و همچنان نيز همه منتظر اعلام نتايج گزارشات پزشكي قانوني توسط سخنگوي قوه قضاييه هستند، روز گذشته جواد لاريجاني درپاسخ به سوالي در اين باره گفت: مسوولان قضايي مربوطه چه در دادستاني كل كشور و چه در دادستاني تهران به صورت دقيق اين پرونده را بررسي مي‌كنند كه نتيجه اين تحقيقات را به اطلاع مردم خواهند رساند. مطرح شدن هر دو پرونده كهريزك و ستار بهشتي مايه افتخار نظام جمهوري اسلامي ايران است. احتمال خطا در هر سيستمي وجود دارد اما اينكه به اين خطاها رسيدگي شود يا نه اين مهم است. در امريكا صدها مورد مشابه در زندان‌ها اتفاق مي‌افتد و حتي ما شاهد بوديم كه در زمان بوش پسر، وحشيانه‌ترين شكنجه‌ها به نام شيوه‌هاي جديد بازجويي به كار گرفته شد اما يا اساسا در رسانه‌ها مطرح نشدند يا اگر شدند كسي پيگير آنها نشد. اين از افتخارات نظام جمهوري اسلامي است كه چنين پرونده‌هايي در آن مطرح مي‌شود و نشان از قوت و صلابت نظام قضايي و حكومتي ما است.



ستاد حقوق بشر پيگير حقوق شهروندان است

لاريجاني در ادامه تاكيد كرد: ما در ستاد حقوق بشر پيگير اين هستيم كه حقوق شهروندان ما چه در داخل و چه در سطح بين‌المللي به خوبي پاس داشته شود. تشكيلات قضايي ما در ايران تنها نهادي است كه همه مسووليت روزمره‌اش دفاع از حقوق تك‌تك شهروندان است. ما در سال گذشته 10 ميليون پرونده داشته‌ايم يعني دست‌كم 10 ميليون شهروند آمده و گفته‌اند كه حقوق من مورد تعرض قرار گرفته و سيستم قضايي به آن رسيدگي كرده است.



شكنجه در زندان‌هاي ما وجود ندارد

دبيرستاد حقوق بشر در پاسخ به سوالي درباره وجود شكنجه در زندان‌هاي ايران گفت: درباره شكنجه بايد عرض كنم هر نوع شكنجه خلاف قانون و خلاف اخلاق اسلامي است و هر موردي از شكنجه در نظام جمهوري اسلامي ايران گزارش شود بدون اغماض با آن برخورد مي‌شود. اين موضع قوه قضاييه و موضع مقام معظم رهبري است. ادعاهاي شكنجه درباره ايران ادعاهاي واهي است. ما ابايي نداريم كه وجود خطا در سيستم خود را بپذيريم اما حقيقت اين است كه شكنجه در زندان‌هاي ما وجود ندارد و پذيرش و برخورد با آن را از افتخارات نظام مي‌دانيم.



درباره فعاليت‌هاي حقوق بشري ستاد سر و صدا نمي‌كنيم


لاريجاني درپاسخ به سوالي درباره فعاليت‌هاي ستاد حقوق بشر گفت: ستاد حقوق بشر وظيفه قانوني خود در پاسداشت حقوق شهروندان را انجام مي‌دهد. مراجعات بسيار زيادي در همه سطوح به ستاد حقوق بشر صورت مي‌گيرد كه با حساسيت خاصي پيگيري مي‌شود. براي غربي‌ها حقوق بشر مهم نيست، سوءاستفاده از حقوق بشر مهم است اما براي ستاد حقوق بشر حق شهروندان ما از اهميت برخوردار است. با اين همه لازم نيست ما سرو صدا كنيم. ما وظيفه تشكيلات حكومتي خود را انجام مي‌دهيم. فلسفه ما جو‌سازي و هياهوي رسانه‌يي نيست. براي ما تك‌تك شهروندان مهم هستند. چه در موضع اتهام باشند چه نباشند، چه در زندان باشند چه نباشند، ما حقوق آنها را پيگيري مي‌كنيم.



برخورد با شكنجه تا حد اعدام

مشاور امور بين‌الملل رييس قوه قضاييه در پاسخ به سوال خبرنگاري كه از او درباره زندانيان و شكنجه در زندان‌ها پرسيد، گفت: درباره ادعاهاي رسانه‌هاي خارجي خوب است كه مسوولان جواب بدهند اما رسالت رسانه‌ها هم هست كه حقايق را پيدا كنند و بپرسند و تحقيق كنند و واقعيات را گسترش دهند. اين كاري است كه رسانه‌ها بايد انجام بدهند. درباره اين پرونده‌ها مثل شكنجه بايد گفت ايران يكي از معدود كشورهايي است كه در قانون اساسي آن شكنجه منع شده است. در شريعت اسلامي شكنجه حرام است. اگر هم در جايي تشخيص داده شود كه كسي مرتكب شكنجه شده به هر نحوي از انحا شكنجه باشد شديدترين برخورد تا حد اعدام براي متخلف آن پيش‌بيني شده است.



چرا با بازديد احمدي‌نژاد از اوين مخالفت شد

لاريجاني در پاسخ به سوالي درباره انجام نشدن بازديد رييس‌جمهوري از زندان اوين گفت: بازديد رييس‌جمهور از زندان‌ها نه‌تنها مورد استقبال قوه قضاييه بوده بلكه مورد تقاضا هم بوده است. مسوولان زيادي از زندان اوين بازديد كرده‌اند. اين بازديد براي رسيدگي و بهبود مشكلات زندان‌ها خيلي هم خوب است. درباره بازديد رييس محترم جمهوري از زندان اوين دو شائبه پيش آمده بود؛ يكي اين بود كه مثلا خدايي نكرده برخي از رسانه‌ها- نه شخص رييس‌جمهور- اين اقدام را درباره نزديكان رييس‌جمهور كه در زندان هستند تعبير كنند. شائبه ديگر استنادي بود كه ايشان كرده بودند درباره اختيارات رييس‌جمهور در امر نظارت در قانون اساسي كه در آن آمده از جمله مسووليت‌هاي رييس‌جمهور است. اما بايد توجه كرد كه حدود اين رسيدگي و اجرا نقاط خيلي افراطي را شامل نمي‌شود. اگر كسي بگويد رييس‌جمهور مي‌تواند در اجراي همه موارد قانون اساسي قطع نظر از اينكه در كدام قوه باشد، ورود كند، با اصل استقلال قوا در تضاد است. ما بايد راه درست را پيدا كنيم. علي‌الاصول تشكيلات قضايي خوشحال خواهد شد كه رييس محترم جمهور به امور قوه قضاييه اهتمام كنند. و لذا بازديد از زندان به خاطر اين دو شائبه بود كه به تاخير افتاد و الا ما خوشحال مي‌شويم كه ايشان از نزديك با مشكلات زندان‌ها، با كساني كه در زندان‌ها هستند آشنا شوند و مشكلات آنها را از نزديك ملاحظه كنند.



وضع مزاجي نسرين ستوده خوب است

موضوع نسرين ستوده كه در هفته‌هاي اخير، خبر اعتصاب غذا و وخامت حالش در برخي رسانه‌ها منتشر شده بود، از ديگر مباحث مطرح شده در نشست خبري لاريجاني بود. لاريجاني درپاسخ سوال خبرنگار نيويورك‌تايمز درباره نسرين ستوده گفت: ستاد حقوق بشر درباره نسرين ستوده دو موضع دارد: هم از حقوق او به عنوان يك شهروند ايراني دفاع مي‌كند و هم از مواضع نظام جمهوري اسلامي ايران و اين محدود به نسرين ستوده يا امثال او نيست، اين موضع ستاد درباره همه شهروندان متهم يا غير متهم جمهوري اسلامي است. وضع مزاجي نسرين ستوده خوب است. برخلاف آنچه رسانه‌هاي بيگانه تبليغ مي‌كنند او با خانواده‌اش ملاقات خوبي داشته است. لاريجاني درباره موضوع برخورد قانون با اقشار و قوميت‌ها گفت: قانون با اقشار و گروه‌ها و قوميت‌ها و شخصيت‌ها يك‌جور برخورد مي‌كند. اينكه خانم ستوده وكيل است، زنداني شدن يا محكوم شدن او ارتباطي با وكالت او ندارد. مثلا قانون با يك معلمي كه با گروه تروريستي پژاك ارتباط داشته برخورد مي‌كند اما رسانه‌هاي بيگانه مي‌گويند جمهوري اسلامي يك معلم را گرفته و زنداني كرده است. در صورتي كه هركسي قانون را نقض كند خواه شيعه باشد، سني باشد، روحاني باشد، غيرروحاني باشد، كرد باشد، فارس باشد و هر كسي كه باشد با او برخورد مي‌شود.



موضوع وكيل سكينه محمدي

لاريجاني به ماجراي وكيل سكينه محمدي اشاره كرد و گفت: نمونه روشن آن وكيل خانم سكينه محمدي بود كه چقدر جو‌سازي ايجاد كرد. او درحالي مي‌گفت من وكيل او هستم كه حتي يك 24 ساعت هم در كريدور‌هاي دادگاه حضور نداشت. وكيل بايد از اين پرونده دفاع كند نه اينكه برود خارج و عليه ايران در رسانه‌ها موضع‌گيري كند. وكالت يك حرفه است. كد حرفه‌يي دارد و كسي حق ندارد از آن سوءاستفاده كند.

 

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : حقوق بشر,سازمان ملل ,احمد شهید ,کهریزک ,ستار بهشتی ,نسرین ستوده ,شکنجه, نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 341 تاريخ : چهارشنبه 8 آذر 1391 ساعت: 18:09