نگاه متوهم به هری پاتر :هري پاتر عليه هيتلر

ساخت وبلاگ

 نگاه متوهم به هری پاتر :هري پاتر عليه هيتلر 

 


هري پاتر شايد محبوب‌ترين يا يكي از محبوب‌ترين چهره‌هاي چند سال اخير بين جوانان و نوجوانان باشد و تقريبا هر كسي او را مي‌شناسد. معمولا همه غرق در كارهاي جادوگري او مي‌شوند و ممكن است به ابعاد ناشناخته آن فكر نكنند. يكي از دلايلي كه هري پاتر را مردم بررسي مفهومي نمي‌كنند سرگذشت تلخ كسي به نام جي. كي. رولينگ نويسنده اثر است. او مدت زيادي را در سختي گذرانده است و بعد از نوشتن هري پاتر و فروش عجيب كتاب‌ها به يكي از ثروتمندترين نويسنده‌هاي جهان تبديل شده است. اما داستان به همين راحتي‌ها هم تمام نمي‌شود. خيلي‌ها معتقدند كه ايده اصلي اين كتاب ناگهاني و در حين سفر با قطار به ذهن رولينگ نرسيده است و مشاوران صهيونيست و امريكا از طراحان اصلي اين داستان بوده‌اند. پرداخت جديدي از جنگ جهاني و نابودي تمام المان‌هايي كه شبيه هيتلر و تفكر آن دوران آلمان است به دست هري پاتر انجام مي‌شود. اين گونه هري پاتر از عوامل امريكاست و در واقع خود امريكاست و در مقابل هيتلر قرار مي‌گيرد. چندي پيش حجت‌الاسلام والمسلمين امير‌عباس عبداللهي، يكي از روحانيوني كه تمام آثار هري‌پاتر را مطالعه كرده و فيلم‌هاي ساخته شده از اين كتاب‌ها را نيز مشاهده كرده است در مصاحبه با خبرگزاري فارس اظهارنظري جالب و معقولانه درباره هري پاتر و مبارزه او با هيتلر انجام مي‌دهد و با دلايل زيادي ثابت مي‌كند كه واقعا داستان هري پاتر را رولينگ به تنهايي ننوشته است. بخش‌هاي كوتاه اما جالبي از اين اظهارنظر را براي شما مي‌آوريم.

كتاب‌هاي هري‌پاتر را رولينگ ننوشته است

به نظر من نوشتن مجموعه كتاب‌هاي هري‌پاتر كار يك نفر نيست زيرا وقتي به خاطرات نويسنده در سايت مراجعه مي‌كنيم، رولينگ عنوان مي‌كند كه حين يكي از سفرهاي خود با قطار به فكر نوشتن كتاب مي‌افتد. پس معلوم مي‌شود كه وي پيش از نوشتن اين كتاب هيچ قلمي نزده است و به طور ناگهاني به نوشتن اين كتاب مشغول شده است. اين كتاب را از منظر‌هاي متفاوتي مي‌شود بررسي كرد: جامعه‌شناسي دين، مردم‌نگاري فرهنگي، تيپ‌شناسي ادبيات داستاني كتاب‌هاي هري‌پاتر و... از سوي ديگر وقتي شما نويسندگان شاهكارهاي ادبي دنيا را با نويسنده هري‌پاتر مقايسه مي‌كنيم متوجه مي‌شويم كه بسياري از اين نويسندگان در دهه پنجم زندگي خود به شهرت رسيده‌اند. اما اين نويسنده كه سن وي هنوز به 50 سال هم نرسيده برنده جوايز متعدد ادبي در سطح جهان مي‌شود. همچنين يك نويسنده نمي‌تواند در فاصله زماني كمتر از 5 سال 7 اثر بنويسد و بلافاصله آنها را منتشر كند و اين نكته زماني عيان‌تر مي‌شود كه ما در كارنامه خانم رولينگ هيچ سابقه نويسندگي نمي‌بينيم. از اين رو اين فكر بيشتر به ذهن متبادر مي‌شود كه تيم فني كاركشته و ماهري اين كتاب را نوشته‌اند و اين اثر به اسم ايشان منتشر شده است.

بازسازي جنگ‌هاي جهاني در داستان هري‌پاتر

در اين داستان فضا از عالم خيال خارج شده و به واقعيت نزديك مي‌شود و خيال كوششي مي‌شود براي پرورش و روايت داستان. خيلي‌ها عنوان مي‌كنند كه اين كتاب تخيلي و رمان است اما اگر اين را با تاريخ مطابقت دهيم مي‌بينيم كه خيال نمي‌تواند چنين چيزي باشد. از نظر تاريخي نيز خانم رولينگ حوادث تاريخ اروپا را در كتاب خود آورده است منتها تلاش كرده تا در خدمت يهود باشد. با اقدام آلمان در سال 1918 جنگ جهاني اول به پايان مي‌رسد كه كشتار زيادي را در پي دارد. شخصيت‌هاي داستان اين كتاب بازتابي از شخصيت‌هاي شركت داشته در جنگ جهاني اول هستند. شخصيت «ولد مورت» نشانگر كشور آلمان است كه در اين جنگ هم از طرف خوبي (خير) و هم از طرف بدي (شر) كشته مي‌شوند. امريكا در اواخر جنگ جهاني اول به نفع متفقين وارد ميدان مي‌شود و يك سال بعد از آن آلمان شكست مي‌خورد و از آن شكوه خود فرو مي‌افتد. طبق پيشگويي كه در داستان هري پاتر انجام مي‌شود كودكي متولد مي‌شود كه موجب نابودي «ولد مورت» مي‌شود. در داستان «ولد مورت» با طلسم مرگ به هري پاتر حمله مي‌كند. اين بخش از روايت داستان استعاره‌يي است از دانشمندان آلماني كه به امريكا رفتند و با سلاح‌هاي آلماني، آلمان را از بين بردند. با طلسم مرگ به «ولد مورت» حمله مي‌شود ولي طلسم به خود «ولد مورت» بازمي‌گردد. هرگونه اقدام آلمان عليه امريكا بر ضد خود وي تمام شد و «ولد مورت» از بين مي‌رود. برخي مي‌گويند مرده است و برخي هم عنوان مي‌كنند كه ضعيف و ناتوان شده است. اينجاي داستان شباهت بسياري به اتفاقاتي كه براي آلمان پس از جنگ جهاني دوم افتاد، دارد.

«
دامبلدور» نماد انگليس و «هري‌پاتر» نماد امريكا هستند

آلمان پس از جنگ جهاني اول درصدد بازسازي خود برمي‌آيد اما فشارهاي ناشي از «پيمان ورساي» مانع از رشد اين كشور در اروپا مي‌شود. وقتي «ولد مورت» تلاش مي‌كند بار ديگر به قدرت برسد به پشتوانه «دامبلدور» مدير مدرسه، به قدرت مي‌رسد. «دامبلدور» در اين داستان نماد انگليس است. هري‌پاتر نيز در ابتداي داستان پيش «دامبلدور» مي‌آيد تا در مقابل جادوي سياه آموزش ببيند. پس از جنگ جهاني دوم «آدولف هيتلر» تلاش فراواني براي رسيدن به قدرت داشت. اين تلاش‌ها از سال 1920 آغاز شد و تا سال 1933 ادامه پيدا كرد. اين سال‌ها را كه از هم كم مي‌كنيم عدد 13 به دست مي‌آيد. در داستان هم اشاره مي‌شود كه «ولدمورت» پس از 13 سال قوي شد و به صحنه نبرد بازگشت و اين در برابر چشمان هري پاتر اتفاق افتاد. نويل چمبرلين، نخست‌وزير انگلستان، پس از به قدرت رسيدن هيتلر چندان مزاحم كارهاي وي نشد اما با آمدن چرچيل داستان عوض مي‌شود و چرچيل شروع مي‌كند به سخت‌گيري در برابر اقدامات هيتلر. در داستان هري‌پاتر نيز اين داستان با تغيير وزير جادوگري حادث مي‌شود. تلاش‌هاي هيتلر براي رسيدن به صدر اعظمي پس از الحاق اتريش و چكسلواكي به خاك آلمان رخ داد. در آنجا چمبرلين از خواب غفلت بيدار مي‌شود و پس از آن چرچيل روي كار مي‌آيد. اين منظره را در كتاب پنجم مي‌بينيم كه در آنجا نبردي بين آن دو در مي‌گيرد و تمام جادوگران در برابر «ولد مورت» قرار مي‌گيرند.

نمادسازي‌هاي صهيونيست‌ها در كتاب‌هاي هري‌پاتر

ماجراهاي داستان نيز به گونه‌يي هستند كه در خدمت ايده‌هاي صهيونيسم و يهوديت قرار دارند. داستان اين گونه آغاز مي‌شود كه هزاران سال پيش در جامعه‌يي 4 جادوگر بزرگ، مدرسه‌يي را براي تعليم جادوگري و ساحري تاسيس مي‌كنند. بعدها بين افراد اختلاف نظر مي‌افتد بر سر اينكه كساني كه قصد دارند در مدرسه آموزش ببينند بايد اصيل‌زاده باشند. سه نفر موافق اصيل‌زادگي مي‌شوند و يكي از آنها مخالف اين نظر مي‌شود. سه نفر اول عنوان مي‌كنند كه پدر و مادر شخص بايد اصيل‌زاده باشند و نفر چهارم عنوان مي‌كند كه تنها اصالت مادر كافي است. جالب اينجاست كه در قوم يهود نسب را از طريق مادر مي‌دانند و مي‌گويند كسي يهودي است كه مادرش يهودي باشد. اين نكته‌ريزي است كه بسياري به راحتي از كنار آن عبور مي‌كنند. همين نفر چهارم تالاري را در قصر درست مي‌كند كه نوه او بيايد و بساط جادوگري را از بين ببرد. مدت‌ها از اين قصه مي‌گذرد و جادوگري وارد اين مدرسه مي‌شود كه استعداد فراواني نيز دارد. وي متوجه مي‌شود كه مادرش جادوگر بوده و پدرش جادوگر نبوده است و اين به فرضيه اولي كه مادر بايد يهودي باشد بسيار قرابت دارد. در نتيجه اين پسر متوجه مي‌شود كه با توجه به اينكه او چنين ويژگي‌اي دارد، پس مي‌تواند به تالار اسرار آميز وارد شود. وي در تالار را باز مي‌كند اما از آنجا كه اصيل‌زاده نبوده، آن حيواني كه در آنجا بوده به او حمله مي‌كند. اين داستان ادامه مي‌يابد و گفته مي‌شود كه كودكي خواهد آمد و اين جادوگري كه تمام جهان را سياه كرده را از بين خواهد برد.

نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز...
ما را در سایت نیــــــــک نیــــــــــــــــــــوز دنبال می کنید

برچسب : هری پاتر ,ادبیات ,توهم , نویسنده : سردبیر نیک نیوز nick بازدید : 384 تاريخ : پنجشنبه 16 آذر 1391 ساعت: 21:39